Csúcsformában a Kristály aerobik szakosztálya

 

Az idén már tizenhárman kaptak jutalmat a városi jó tanuló, jó sportoló díjátadáson a Kristály SE aerobik szakosztályának tagjai közül – hangzott el az évzáró gálán. A szakosztály a Nagy László szabadidőközpont színháztermében tartotta a hagyományos bemutatóját december 15-én.

A sportolók színpadra lépése előtt Egresi Lilla ismertette az elmúlt egy év eredményeit. Elmondta, hogy míg 2014-ben még csak két, az idén már tizenhárom versenyzőjük került a legjobbak közé. A diákolimpia országos döntőjében tavaly egy, az idén két érmet szereztek. A Magyar Kupán tavaly egy egységük a hatodik helyen végzett, az idén már a negyedik helyet szerezték meg. Jövőre a dobogóra jutás a cél.

Az idei versenyévadban már mind a kilenc  versenyen a Kristály színeiben indultak. A Magyar Kupa versenysorozat elődöntőin és döntőjén, a Diákolimpia  versenyein, valamint az idei év első saját rendezésű versenysorozatán, az Aerobik Ajka Kristály Kupa két fordulójában is. Ez utóbbi versenyre bevezettek egy új kategóriát az  Aerobikwin formagyakorlatot, amely a legfiatalabb korosztály számára nyújt segítséget a gyakorlatok elsajátításához, és amelyben e versenyeinken már két korcsoportban három csapat és négy egyéni versenyszámot is bemutattak, szép eredménnyel.

A Csonkáné Krützner Márta vezetésével működő csoportban óvodástól középiskolás korig foglalkoznak a gyerekekkel. Az edző munkáját Engler Bettina, Rózsavölgyi Pál, Szimeiszter Fanni és Tóth Adrienn segíti. A gyerekek felújított teremben edzenek, amelyet sportpadlóval burkoltak le. Azoknak is megadják a lehetőséget, akik nem versenyezni szeretnének, csupán élvezni akarják a mozgás örömét. Számukra is indítottak csoportot.

A Kristály SE elnöke, Havasfalvi Lajos, köszöntőjében elmondta, hogy a nagy múltú, 1934-ben alakult sportegyesület örömmel fogadta be az aerobik szakosztályt. Figyelemmel kísérik a munkájukat, az eredményeiket, és remélik, hogy a teke mellett az aerobik is hamarosan az ország élvonalába tartozik majd.

A gálán minden sportoló bemutatkozhatott, a nézők eredményeiket is megismerhették.

A Magyar Kupa döntőjébe jutott és azon a negyedik helyen végző UP4-es csapat tagja Erdélyi Hanna, Gál Kata, Görgics Janka, Rózsavölgyi Sára. 

Longhi Elizabeth a Kristály kupa hármas korcsoportjának egyéni győztese volt és jelenleg tagja a Magyar Kupára készülő basic up4-es csapatnak.

Az Aerobikwin kategória hármas korcsoportjának győztes csapatát Papp Zsófia, Szkurszky Mira, Csanádi Zara, Samu Barbara, Cserna Sára, Szikora Fanni, Péter Nóra alkotta.

Az Ajka Kristály kupa ötös korcsoportjának győztese és a Diákolimpiai UP4-es ezüstérmes csapat tagjának Orsós Virág is bemutatta egyéni gyakorlatát.

Takács-Győri Diána az Ajka Kristály kupa négyes korcsoportjának egyéni versenyszámában harmadik helyezett lett és idén már tagja volt a Magyar Kupa UP3-as Challenge csapatának is.

Már a jövő évi versenyévadra készülő formáció tagja Talabér Anna és Fischl Kinga, akik tagjai voltak az idei UP3-as basic csapatnak, amely a Magyar Kupán is szépen szerepelt. Anna a diákolimpián csapatával a negyedik helyet szerezte meg, és  jó tanuló-jó sportoló díjban is részesült. Kovács Bíborka UP3-as triójával az Magyar Kupa versenysorozat összesítésében a nyolcadik helyen végzett.

A csapat egyik legeredményesebb versenyzője, Tóth Adrienn, a Magyar Kupa versenysorozaton UP1-es kategóriában egyéni gyakorlatával a nyolcadik helyet szerezte meg, csoportversenyben a döntős negyedik helyezett csapat tagja, trióban, összesítettben pedig a hetedik helyen végzett. A diákolimpián párosban ezüstérmes lett, amivel kiérdemelte Ajka város jó tanuló-jó sportoló díját is.

Szimeiszter Blanka a Magyar Kupa döntős basic Up4-es trió, az ezüstérmes diákolimpiai csapat tagja. Jó tanuló és sportoló díjat is kapott.

Az Up1-es basic kategóriában, trióban a Magyar Kupán az összesített hetedik helyet szerezte meg Tóth Adrienn, Nemes Eszter és Virág Alexandra.

Az UP4-es basic kategória 4. helyezett triójának  tagja volt Egressy Boglárka, Szimeiszter Blanka és Pavlik Linda Lara.

Az UP1-es basic kategória csoport verseny Magyar Kupa negyedik helyezettje volt Farkas Petra, Tóth Adrienn, Nemes Eszter és Virágh Alexandra.

Diákolimpiai Up1-es bronzérmes páros mindkét tagja, Tóth Adrienn és Nemes Eszter egyaránt kiérdemelte a  jó tanuló jó sportoló címet.

T.A.

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply