58 kilométert futottak váltóban

A TovaFutók értek be elsőként a célba (Fotó: Györkös)

Ajka várossá nyilvánításának 58. évfordulójára a Sportváros Nonprofit Kft. és a Bakonyi Tájfutó Klub Ajka58! címmel váltóversenyt szervezett a futás szerelmeseinek november 9-én, a Kaszinó környékén. A szervezők csapatokat vártak a negyedszerre tartott megmérettetésre, amelyet végül a Bánki Sportgimnázium diákjai, a TovaFutók SE, a Bakonyi Tájfutó Klub és a Sportváros tagjai vállaltak be a hűvös idő ellenére.

Jó hangulatban melegítettek a résztvevők a Kaszinó előtt Ládi János sípszaváig, ami a rajt előtt egy perccel hangzott el. A vidámság és a lelkesedés egész idő alatt megmaradt az ötvenöt tagú társaságnál és a kísérőknél, így az 1400 méteres „pálya” teljesítése közben mindenkinek kijutott a biztatásból, szurkolásból, pacsizásból, ezért a külső szemlélődőnek inkább tűnt családi dzsemborinak a rendezvény, mint versenynek. De csak látszatra, hiszen közben kőkemény küzdelem ment a díszes serlegért, amit a TovaFutók SE tizenhárom tagú csapata nyert el 95 perc 20 másodperces eredménnyel. Második helyen a Bakonyi Tájfutó Klub sportolói értek célba 101 perc 50 másodperccel. A dobogó harmadik fokát a Bánki Sportgimnázium tanulói hódították el103 perc 30 másodperces eredménnyel a Sportváros futói elől, akiknek több mint 106 perc kellett a táv teljesítéséhez.

A cél a város 58. évfordulójának sportos megünneplése és a tömeges futás, illetve az egészséges életmód népszerűsítése volt, így jövőre értelemszerűen már 59 kilométert kell teljesítenie a nevező csapatoknak.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás