A félelem és a bizalmatlanság már falat emelt a barátok közé

Rig Lajos (Archív fotó: Györkös)

Pártszínektől függetlenül a helyi emberek érdeke az első, ezért vallom, hogy a választókerületben élők bizalmát csak úgy lehet elnyerni és megtartani, ha figyelek arra, ami számukra fontos és segítséget nyújtok mindenben, amiben tudok – fogalmazott Rig Lajos országgyűlési képviselő a márciusi fogadóóráján, jelezve, hogy neki az elmúlt három évben és a későbbiekben is a körzete lesz a legfontosabb.

A politikus e havi összefoglalójában részletes visszatekintést nyújtott a megjelent állampolgároknak a térség és főként Ajka sokakat foglalkoztató kérdéseiről, de beszélt arról is, hogy mit kíván tenni a későbbiekben az itt élők érdekében. A fogadóóra a vége felé törvényszerűen az április 8-ai választás felé „kanyarodott”, ugyanis a résztvevők kíváncsiak voltak az úgynevezett taktikai szavazás mibenlétére és az országgyűlési képviselő más településeken szerzett tapasztalataira is.

– Sokan kerestek meg észrevételeikkel, problémáikkal (a teljesség igénye nélkül: koromhullás, ajkai kórház leterheltsége és a fertőző osztály rossz állapota, mammográfia hiánya, vagy éppen a helyi bölcsőde férőhelybővítésének igénye) és javaslataikkal az elmúlt három évben, amelyekre igyekeztem megoldást találni, vagy az illetékes szakemberekkel egyeztetni, hogy előrébb lendítsem a helyi ügyeket. Számtalanszor tárgyalásokat folytattam és írásbeli kérdéseket (Bródy Imre Gimnázium és Zeneiskola életveszélyes állapota, nem megfelelő utak rendbetételének szükségessége) is benyújtottam a parlamentben, amelyek révén egyes kérdések megoldódtak, de az átadásokon természetesen a fideszes képviselő jelölt mosolygott, mert engem „mégsem hívhattak meg”. Elég csak az új ajkai esetkocsira, vagy a tapolcai sürgősségi fogadóhelyre gondolni a közelmúltból – fejtette ki az országgyűlési képviselő, aki nem említette a fogadóórán, de köztudott, hogy adományokkal is többször segítette városunkat.

Először a Magyar Imre Kórház kapott 10-15 millió forintnyi eszközfelajánlást Németországból a képviselő közbenjárására, majd a “Méltó Élet Esélye” Idősek Otthona gazdagodott ágyneműgarnitúrákkal, huzatokkal és törölközőkkel, megkönnyítve a szépkorúak ellátását.

Rig Lajos a megjelentek kérdéseire válaszolva elmondta, hogy az április 8-ai választáson a részvétel kulcsfontosságú, mert csak akkor váltható le a kormánypárt, ha magas a részvétel, amit a hódmezővásárhelyi siker is alátámaszt, de ezen felül fontos egyetlen esélyes ellenzéki jelölt támogatása, különben a szavazatok csak szétforgácsolódnának. Hangsúlyozta, hogy listán mindenki a szívére, egyéniben pedig az eszére hallgasson, így a pártszimpátián sem esik csorba.

– A választás tétje az, hogy a Fidesz megy, vagy marad. Ha marad, akkor semmi jóra nem számíthatunk a későbbiekben, hiszen a megvesztegetés, a félelem és a bizalmatlanság már az emberek közé férkőzött, falat emelve családok, barátok és közösségek tagjai közé. Így nem lehet kiegyensúlyozott életet élni, gyermekeket nevelni, vagy jövőt tervezni. A Jobbik biztonságot akar nyújtani minden magyarnak, ahol a kerítés nem is kérdés, hiszen az a minimum a megfelelő határőrség mellett – zárta a fogadóórát a képviselő, akivel legközelebb március 28-án 18 órától találkozhatnak lakossági fórum keretében a választó polgárok a Pólus Coop Irodaház (Szolgáltatóház) emeleti nagytermében.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás