A „zenebirodalom” visszavág – vidám, szórakoztató műsorral álltak színpadra a kórusok

Fotó: Györkös

Utassy István a Művelődési, Oktatási és Sportbizottság elnöke köszöntötte a vendégeket a vmk színháztermében február 10-én, a farsangi kórustalálkozó ötödik évfordulóján. Elmondta, hogy már a télbúcsúztatás vége felé járunk, (bár az is igaz, hogy teljes a káosz az évszakok körül) hamarosan kezdődik a böjt. A hangversenyhez, a zenéhez kapcsolódva megjegyezte, hogy az emberiség előbb tudott énekelni, mint beszélni. Talán jobb lenne, ha néhányan inkább énekelnének beszéd helyett –  érzékeltette humorosan. Elárulta, hogy az idén lesz 45 éves a Padragi Bányász Férfikórus és remélhetőleg az ő előadásukat is telt ház kíséri majd.

Leila hercegnő Jedi kórusa

Az úttörőnyakkendős rajvezető, Parrag Leó „jelentette” a nézőtéren helyet foglaló csapatnak, hogy a Padragi Bányász és Jedi Kórus, avagy a Birodalom vissza ding-dong lép először a deszkára, akik a népszerű Star Wars paródiát vitték színpadra. A közönség hangos nevetése végigkísérte az előadásukat. Olyan hírességek szerepeltek benne, mint például Leila hercegnő, akiről kiderült, hogy kiváló karnagy, 3CPO zongorakísérő lett, de Luke Skywalker és Darth Wader, alias Fekete Vendel is beállt a csapatba új tagnak. Megérkezett R2D2 is a kóruspróbára (a zenesuli porszívója “játszotta”). Felcsendült egy dal A muzsika hangjából, ám a kottából „eltűnt” a nyolcadik hang, azaz a kód, amit mindenáron meg kell fejteni. Szerencsére végül sikerült megmenteni a halálcsillagtól a bolygónkat, így miután Leila hercegnő átadta az Oscar díjat kosztümtervező és kivitelező kategóriában, meghallgathattuk a többi fellépőt is.

Éneklő-táncoló kisdobosok

A Cantabile Vegyeskar megmutatta egy csecsemő gyors felcseperedését. Ramasz László és Katona Boglárka táncosokat is segítségül hívták műsorukhoz. A Jubilate Nőikar tagjai kisdobosoknak öltözve játszottak el egy tanítási napot, különös módon hittan, német és angol is szerepelt az órarendben. Tanítójukat Hartinger Nándorné alakította.

Az Ajkai Pedagógus Női Kar színvonalas előadásával a közönséget is megénekeltette. Felcsendültek az Over the Rainbow (Túl a szivárványon) és a The Lion Sleeps tonight (Az oroszlán alszik a dzsungelben) című ismert dalok is. Műsoruk második felére tartogatták az áhítatot: Jézus jegyeseiként az Apácashow két betétdalát adták elő. Whoopi Goldberget Pethő Balázsné és Cserháti Csilla helyettesítette. A csengő hangú apácát Királyné Molnár Rita alakította.

Apácák kórusa

A fellépő énekkarok közös dalokkal is készültek, amelyben a Borostyán Férfikar is közreműködött. Smetana: Az eladott menyasszony című opera nyitókórusát és a Tico Tico latin amerikai vidám dalt énekelték.

A Zeneiskola tanárai (Kovácsné Pogány Kinga, Németh Szvetlana és Vörös Jánosné látták el a zongorakíséretet.

A rendezvény létrejöttét Ajka Város Önkormányzata és a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ segítette, a kórusok Bábics Valériának és Utassy Istvánnak nyújtották át ajándékaikat.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás