Ablak-Zsiráf a humorista szemével

Távolban egy Kőhalmi.. (Fotó: Futó)

Minden bizonnyal a dumaszínház egyik legnépszerűbb humoristája Kőhalmi Zoltán. Azt azonban kevesen tudják,hogy ő nem a dumaszínpadon kezdte a pályát. A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett, pályaelhagyó építészmérnök valójában sosem akart kiállni és beszélni, jól érezte magát a háttérben. Szerencsére, mégis megpróbálta, így közel 70 perces előadást láthattak azok, akik ellátogattak november 23-án az új önálló estjére a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központba.

A Pályatévesztési tanácsadó címmel futó produkció már túllép a különböző sztorikból és viccekből összeállított bemutatón, inkább az érettebb, komolyabb ígéretekkel kecsegtető stand-up felé mutat.

 

 

A humorista előadásában ezúttal sorra vette a legnépszerűbb szakmákat a legfurcsábbakig. Így megtudhattuk, hogy a legelső helyen a szakmák felsorolásában a  törvényhozó szerepel míg a legutolsón a gombaszedő. Rávilágított arra is, hogy a tornatanár tulajdonképpen egy olyan benzinkutas, aki nem mossa le a szélvédőt, de nyomat negyven fekvőtámaszt.

 

A szünet előtt sikerült meglepnie a nézőket Kőhalminak, hiszen arra senki nem számított, hogy számot kell adni matematika és történelemtudásáról.

Megint bebizonyosodott, hogy veszélyes az ilyen jellegű rendezvényeken az első sorban helyet foglalni. Ha nem Kőhalmiról lenne szó, aki arról is híres, hogy kerüli a csúnya szavakat akkor most másképp mondanánk, hogy aki előre ül, az házhoz megy a pofonért.

Kőhalmi papírlapokat osztatott ki az első sorban ülőknek, akikkel egy rövid  műveltségi tesztet íratott. Többek között kíváncsi volt, mennyire emlékeznek még a jelenlevők a paralelepipedon fogalmára, vagy a másodfokú egyenlet megoldóképletére. A kérdések közül talán a hét vezér felsorolása ment a legkönnyebben, de akadt olyan, aki erre csak annyit írt, hogy Kőhalmi Zoltán.

A szünet után az első osztályosok felszerelésével folytatódott a műsor. A mindenki által jól ismert Ablak-Zsiráf könyv egész más megvilágítás kapott új arab-zsidó címével.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás