Adomány a kórháznak, apró csoda a gyerekeknek

Molnár Gábor szívesen próbálta ki az új kisautót (Fotó: Györkös)

Felajánlást kapott a Magyar Imre Kórház Gyermekosztálya egy magát megnevezni nem kívánó ismeretlen jótevőtől, aki egy elektromos autót vett az osztálynak, hogy felvidítsa a kisbetegeket.

A játékszert ma a délelőtti órákban dr. Nagy Zoltán főigazgató vette át.  Elég volt nagyjából fél perc, hogy az osztály lakói felfedezzék a tűzpiros csodajárgányt.

A legtöbb bent lévő kisgyerek lelkesen, a betegségéről és a fájdalmáról elfelejtkezve ment, hogy megnézze és kipróbálja az autót, így az osztály zsivajjal telt meg ottlétünk alatt. Velencei Antonió és Molnár Gábor sem volt kivétel, önfeledten gurultak a folyosón a kocsival, pedig előtte kissé nyűgösen viselték az újabb kórházban töltött reggelt.

Velencei Antoniónak tetszett az osztály új játéka

Dr. Kovács Ilona, a Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető főorvosa elmondta, nagyon örülnek, hogy rájuk gondolt az anonim segítő, hiszen a gyerekek gyógyulását a vidám pillanatok és a pozitív élmények felgyorsítják, így köszönik a felajánlást.

A jótevő az egyik rádiócsatorna műsorában hallott arról a kezdeményezésről, hogy a kórházakba hasonló járműveket vásárolnak szervezetek a gyermekosztályoknak, megkönnyítve ezáltal a beteg gyermekek kórházban, esetlegesen szülők nélkül töltött mindennapjait.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás