Agilitás és sokoldalúság, illetve fejlődés és tettvágy jellemzi a klub életét

Kirándulás Nomádiában

Az Egészségügyi Nyugdíjasklub úgy tűnik hű a nevéhez, hiszen a 61 tag aktivitásra törekszik. A nyugdíjas szakemberek vezetője Németh Zsuzsanna, aki önmaga is rendkívül agilis természet.

A klubvezető szerint leginkább a háttérben szeretnek tevékenykedni, nem helyezik magukat előtérbe, bár ennyire sűrű program mellett ezt nehezen is lehetne elképzelni. A tettek emberei mindannyian, akik hetente kétszer zumbáznak, kéthetente pedig túráznak a Bánki Donát Természetbarát Egyesülettel közösen. Ez utóbbit azért tartják fontosnak, hogy bővüljön a helyismeretük. Magyarpolány, Úrkút, Halimba vagy éppen a Nomádia Szabadidőpark, bárhova szívesen mennek. Még 70 éven felüliek kategóriájában is harmadik helyezést sikerült elérniük egy dunántúli versenyen. Nyáron három napos kirándulást szerveztek Sopronba.

Szellemi vetélkedőkön is megmérettetik magukat, az utóbbi két évben Szentgálon és Veszprémben, ami véleményük szerint komoly felkészülést igényelt. De jelentkeztek már szavalóversenyre is. Fontos számukra a kultúra, rendszeresen ellátogatnak a Budapesti Operettszínházba, ősszel készülnek a Pesti Vigadóba.

Az elesetteken, a sérülteken is készséggel segítenek, együttműködési szerződésük van a Molnár Gábor Műhely Alapítvánnyal, egész évben segítséget nyújtanak az intézménynek a gyerekekkel és fiatalokkal való foglalkozásban. Az Esélyegyenlőség Napján is mindig részt vesznek.

Havonta egyszer klubfoglalkozást tartanak, ahova mindig hívnak előadókat.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás