Ajka város általános lexikona – könyvbemutató

Illusztráció

Ajka Város Önkormányzata és a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ tisztelettel meghívja önt és kedves családját február 22-én 17 órára a művelődési központ kiállítótermébe Tilhof Endre: Ajka város általános lexikona című kötetének bemutatójára. A rendezvényen köszöntőt mond dr. Horváth József alpolgármester.  Az íróval Somfai Balázs lektor beszélget.

Hosszú évek munkája után elkészült Tilhof Endre: Ajka város – Ajka, Ajkarendek, Bakonygyepes, Bódé, Csékút, Padrag, Tósokberénd községek és Ajkacsingervölgy – általános lexikona. A kötet mintegy 600 oldalban mutatja be városunk és volt községeink múltját és jelenét. A szócikkek között megtalálhatók neves emberek, akik a város életében jelentős szerepet töltöttek be, intézmények, sport és civil szervezetek, üzemek, utcák, emlékművek, emléktáblák, templomok, iskolák, pártok, események, és minden, amit lehet és érdemes tudni városunkról, s múltjáról.

A könyv megjelenését támogatta: Ajka Város Önkormányzata, a Tósokberéndért Egyesület, és a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás