Ajkai csapatok is nyertek a Noszlopi Ízparádén

Kiskukták a noszlopi ízparádén (Fotó: Györkös)

A hatszázhetvenhat résztvevő és érdeklődő alig fért el a faluház tágas színháztermében a február 11-én megrendezett Vlll. Noszlopi ízparádén. Az ötletgazda és szervező Szabó Péter vendéglátós szakember, azt tartja a legnagyobb eredménynek, hogy a megjelentek fele helybeli volt, valamint, hogy a legifjabbak, a kiskukták is szép számmal képviselték korosztályukat.

Az óvodás és alsó tagozatos kiskukták a szomszédos iskola aulájában készítették a remekműveket. A 7 csoportban összesen 159 gyerek és 11 kísérő készített 141 fajta ételt. A felnőtt kísérők rendkívül ötletes, egy kisgyermek által is használható módszerekkel, szemet gyönyörködtető és ízletes egyedi alkotások születtek.

Az Ajka Városi Óvoda  Katica Óvodájának Csigabiga csoportja Turbócsiga néven indult, a felkészítő Bolla Zoltánné és Máhr Judit óvodapedagógus volt. A felnőttek között a Diabétesz Klub nevezett be ajkai csoportként kocsonyával és házi süteménnyel. Mindannyian díjazottak lettek.

Szabó Péter “ítéletet hirdet” a Diabétesz Klub kocsonyája felett

Szabó Péter kérdésünkre elmondta, a résztvevők nagy száma és az egyre színvonalasabb rendezvény megerősíti őt és segítőit abban, hogy szükséges a folytatás. Nyolc évvel ezelőtt 26 kocsonyával indult a program, ami pár év alatt félezres rendezvénnyé nőtte ki magát úgy, hogy csupán a gasztronómiával foglalkozik, nincsenek kísérő programok, koncert, légvár. Aki ide jön, azt a főzés érdekli. Az első résztvevők ötlete volt, hogy sok háziasszony befőz, legyen eltett ételek versenye is, mások a süteményeiket mutatták volna be örömmel, majd felvetődött, hogy kenyeret is sokan sütnek, olyan téren is tanulhassanak egymástól. Az elmúlt években megfigyelhető a fejlődés. Ma már az eltevéskor nem csupán a tisztaságra figyelnek a háziasszonyok, hanem arra is, hogy tetszetős legyen a címke, az üveg lezárása. Az asztalok terítésénél is számos ötlet jön elő, amit az érdeklődők megtanulnak egymástól.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás