Ajkai önkénteseket díjaztak

Ozorai Sándor egy kiállításon

A Völgyikút Ház konferenciatermében adták át a Veszprém Megye Önkéntese Díj 2017 elismeréseket, ahol két ajkai, Brotschul Istvánné és Ozorai Sándor is kiérdemelte a megtisztelő címet.

A 2014-ben alapított díjra idén Brotschul Istvánné Évát, a Bánki Donát Természetbarát Egyesület és a Bánkis Természetjárók Nyugdíjas Klubja terjesztette fel az elismerésre.

Éva, aki a Diabétesz Klub tagja is, Ajka szülötte, a természetbarát egyesület alapító tagja, minősített aranyjelvényes gyalogos természetjáró. A túrák üde színfoltja, amikor elvarázsolja társait a sajátos, melegséget árasztó versmondásával.

Általános és középiskolás korában szerette meg a verseket és prózát egy ajkai színjátszó csoport tagjaként. Majd a timföldgyárban kezdett dolgozni és családot alapított, így a nyilvános szereplés a háttérbe szorult.

Később nyugdíjas vegyészként ismét állandó résztvevője lett a város kulturális rendezvényeinek. Egyedi versmondásával mindenütt felhívja magára a figyelmet. A megye számos városában fellépett már. A Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének kulturális versenyein történő megmérettetésekben is folyamatosan szerepel. Legutóbb Egerben, Balatonfüreden, és Sopronban szerzett kiemelkedő díjakat, elismerő okleveleket. Budapesten a Vigadóban, az Idősek Világnapja alkalmából megrendezett gálán is sikeresen szerepelt.

Brotschul Istvánné Éva a Somlón felállított kopjafánál is szavalt (Archív fotó: Györkös)

 

Az előadott műveket többségében saját maga választja ki és az ösztöneire hagyatkozva adja elő. Nem a trendeket követi, hanem a szívére hallgat, amellyel elgondolkodtatja és szórakoztatja a közönségét. Azt vallja, hogy másokat jókedvre deríteni a leghálásabb dolog, főként ebben a stresszes, túlterhelt világban.

A másik díjazott Ozorai Sándor lett, aki sokrétű tevékenységéért kapta az elismerést, ugyanis az Üveggyári Ifi Flotta, a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete, a Tósokberéndért Egyesület és főként az Ajkai Képzőművészeti Egyesület tagjaként is sokat tesz a közösségekért. Papp Béla, a művészeti egyesület elnöke méltatta szerteágazó önkéntes munkáját, amely példaértékű a megyében. Lapunk számtalanszor beszámolt Sándor tevékenységéről.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás