Árok party a retro számítógépek szerelmeseinek

Újra felzúgnak a retro számítógépek tápegységei augusztus 14-én és 15-én Ajka városában.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a téma évről-évre jön fel az informatikában, a játékiparban, médiában. 2015 pedig elvitathatatlanul a retro számítástechnika éve. Idehaza is egymást érik a régi számítástechnikát bemutató kiállítások, találkozók, nincs lassan olyan hét, hogy ne jelentenének be egy új Commodore 64 játékot, a SID zene és a chipzenei feldolgozások pedig nemes egyszerűséggel a reneszánszukat élik.

Az idei Árok party immáron tizenhetedszerre (!!!) is tobzódik az érdekes előadásokban. A 30 éves Enterprise 128 számítógépek kapcsán két előadó is foglalkozik majd a gép jelenével, terítékre kerül az Atari 2600 játékgép programozása, és a játékipar által átkozott warez scene történelméről is beszélgetnek majd a téma szakértői. Az elmaradhatatlan demoscene versenyekre is várják minden kreatív alkotó nevezését, jöjjenek akár chipzenével, grafikával vagy programmal.

A könnyedebb szórakozás hívei tucatnyi régi játékgépen és komputeren játszhatnak majd a kedvenc, régi játékaikkal a Pac-Man-től a Super Mario-n át egészen a Wizard of Wor-ig, akár naphosszat. Lesz azonban élőszereplős Laser Squad és kalandjáték, sőt vetélkedők is.

Pénteken este a From Bedroom to Billions film ősbemutatója zárja a napot, ami egy igazán érdekes dokumentumfilm a brit játékiparról, a hálószobai kockulástól a milliárdos életig jutó fiatalok szemszögéből is.

Pénteken és szombaton este is koncertblokk várja a chipzene rajongóit. A Double Score Dungeon formáció a találkozón debütál, a Sidrip együttes pedig az ötéves születésnapját ünnepli majd a találkozón, mindkét napon egy-egy hamisítatlan chip-rock koncerttel.

A rendezők szeretettel várnak mindenkit, aki érdeklődik a téma iránt. A party weboldala a http://arok.intro.hu oldalon található, de érdemes követni a találkozó híreit a hivatalos Facebook oldalon, letölteni vagy Youtube-on megnézni a C64-re készült meghívót.

Comments

comments

1 Trackback / Pingback

  1. AHD002 – Member | A Hiányzó Darab – podcast

Hozzászólás