Az egyetlen hiteles miniszterelnök-jelölt Szél Bernadett

Takács Lajos (archív fotó)

Sajtótájékoztatót tartott január 12-én a Sétálóutcán, az LMP két országgyűlési képviselőjelöltje, Tomán Attila és Takács Lajos. Hangsúlyozták, hogy az országgyűlési választás valódi tétje Magyarország jövője lesz. Az egyetlen hiteles miniszterelnök-jelölt pedig Szél Bernadett, akinek hétpontos tervét szórólapokon osztogatták a járókelőknek. 

A program legfontosabb lépése a bérválság megoldása. Magyarországon ma a munkavállalók milliói hiába dolgoznak tisztességesen, fizetésük nem elég arra, hogy kiszámítható, nyugodt körülményeket biztosítsanak családjuknak. A Szél-kormány ezt szeretné megváltoztatni.

Takács Lajos a fiatalok elvándorlását is kiemelte, amely városunkra is jellemző. Véleménye szerint az ifjúságot támogatni kellene és megadni nekik a lehetőséget az életkezdéshez, hogy a jobb életkörülményekért ne keljen külföldre menniük.

Tisztességes fizetés, ingyenes és működő egészségügy, a hazai kis-és középvállalkozások támogatása és a nyugdíjak értékállósága is szerepel többek között a programjukban. A párt megadóztatná az offshore számlákat és az offshore cégek számára történő átutalásokat, hogy ne érje meg adóparadicsomokba menekíteni a pénzeket. Átláthatóvá tennék a közbeszerzéseket, megszüntetnék a korrupcióra lehetőséget adó szabályokat. Kötelező vagyonosodási vizsgálat alá vonnák a politikusokat, korrupcióellenes ügyészséget hoznának létre.

Az LMP egyformán támogatna minden családot, bérlakás programot indítana a fiataloknak. 30 százalékkal emelné a családi pótlék összegét, amely a felsőfokú tanulmányok ideje alatt is járna. A párt az egy gyermek után járó adókedvezményt megduplázná, kiemelten támogatná az egyszülős családokat, valamint a tartósan beteg és fogyatékos gyermeket nevelő szülőket. Az oktatás színvonalának emelése is központi helyet foglal el a programjukban. Az LMP szerint a mai iskolai tananyag korszerűtlen, az államilag támogatott munkahelyek nagy részét pedig hamarosan fölöslegessé teszi a robotizáció. A párt az évszázad legrosszabb üzletének tartja a Paks2 szerződést, helyette a megújuló energiaipart támogatná. Minden családnak egymillió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtana energiahatékonysági beruházásokra, hőszigetelésre, nyílászárócserére, fűtéskorszerűsítésre.

zsge

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás