Bankett rendhagyó találkozással

Dr. Péntek Zoltán már a jövőbeli terveket is megosztotta a vendégekkel (Fotó: Györkös)

A TovaFutók SE december 2-án tartotta ünnepélyes évzáró közgyűlését a Bánki iskola aulájában, ahol legekből bizony nem volt hiány, az egyesület díjazta a 2017-ben legtöbb kilométert futó és kerékpározó versenyzőit, terülj-terülj asztalt varázsolt vendégeinek, de nem maradhatott ki az év legnagyobb kihívásainak és eredményeinek felsorolása sem.  Sőt mi több meghívták az egyik legemberibb bajnokot, Monspart Saroltát, akiről szintén csak legekben érdemes beszélni.

Az ünnepséget dr. Péntek Zoltán, az egyesület elnöke nyitotta meg humortól sem mentes köszöntőjével, hangsúlyozva, hogy 2017 a tanulás éve volt. Ám mielőtt hosszas összegzésbe kezdett volna, átadta a terepet az idei szezont jól keretbefoglaló kisfilmnek, amit együtt néztek meg a jelenlévők, felidézvén a legnagyobb versenyek izgalmait, felemelő pillanatait, amiért érmes sportolni, egy közösségbe tartozni.

A videó után az elnök hangsúlyozta az amatőr sport fontosságát, ahol nem az számít, ki hányadik helyen végez egy versenyben, hanem hogy az indulók képesek teljesíteni az adott célkitűzést, mérföldkövet önmaguk szempontjából. Ez pedig példamutató, hiszen másokat, akár egész családokat arra ösztönözhet, hogy mozogjanak, sportoljanak, méressék meg magukat.

Dr. Péntek Zoltán Bujna Lillát, Bruzsa Katát és Hubai Tímeát név szerint is megemlítette. Mindhárom hölgy szép sikereket ért el idén, így megérdemelt volt a kiemelés. Az elnök beszédében már a jövőre is kitekintett, rámutatva, hogy a Duatlon versenyek sikerén felbuzdulva, támogatójuk az egyik helyi cég és az önkormányzat is preferálja a TovaFutók SE tevékenységét, közösen pedig azt a célt szeretnék elérni, hogy sikerüljön triatlon versenyt szervezni a városban a Csónakázó tóban való úszókör kialakításával. Megköszönte az éves segítséget a támogatóknak, akik között polgárőrök, rendőrök, diákok és civilek is voltak.

A bankett második felében Horváth Tibor pedagógus, az Ajka Tv műsorvezetője Monspart Sarolta tájfutó világbajnokkal beszélgetett.

Sarolta már az első pillanattól levette a lábukról a megjelenteket, közvetlen, vidám stílusával és kikacsintásaival az este folyamán sokszor hangos hahotázásra késztette a közönséget, amelybe beszélgetőtársa szinte bele is pirult. A tájfutó világbajnok, aki tizennégyszeres magyar bajnok és sífutásban hatszoros magyar bajnok is, illetve az első nő Európában, aki három órán belül (2 óra 59 perccel) futotta le a maratoni távot beszélt gyermekkoráról, felelevenítette élményeit a külföldi futóversenyekkel kapcsolatban, sőt mi több bedobott néhány hasznos tanácsot szingli futóknak is a pártalálásra.

Horváth Tibornak szinte a könnyei is kicsordultak Monspart Sarolta párkereső tippjeitől -ez tényleg egy vidám beszélgetés volt

A bohókás futónő aktív sportpályafutását kullancs okozta betegség (enkefalitisz) szakította meg. Akkor jött rá, hogy a sport mennyi alázatott tanított neki, ennek tulajdonítja felépülését is. Napjainkban nőket buzdít arra, hogy egészségesen éljenek, amelynek egyik lehetséges módja a futás. Igazi egyéniség, aki mindenben a pozitívumot látja, üzenete így még hitelesebbnek tűnt a sportkedvelők között.

Monspart Sarolta kétszer kapta meg a Magyar Népköztársaság Sport Érdemérem arany fokozatát, de jutalmazták az évek során többek között Fair Play-díjas Mesteredző díjjal (1989), és Köztársasági elnök érdeméremmel is (2003). A Nemzeti Sportszövetség Életműdíját (2006) is birtokolja, valamint a MOB Nők sportjáért különdíjat (2012).

Az évzáró kötetlen beszélgetéssel és ünnepléssel ért véget.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

1 Trackback / Pingback

  1. Bakett – TovaFutók

Hozzászólás