A Bánkisok is készülnek az ünnepekre

Idén decemberben több programot is szerveztek a bánkis diákok és tanárok az ünnepekhez kapcsolódóan.

December 6-án Mikulásfutással indult a nap. A DÖK-ös diákok meglepetéssel szolgáltak: mindenki kapott egy-egy mikulás sapkát, aki indult az eseményen. Bár nem voltak kemény mínuszok, a futás után mindenkinek jól esett a forró tea.

Természetesen a Mikulás végiglátogatta az osztályokat és mindenki kapott egy kis édességet. De nemcsak a bánkisoknál járt a Télapó. Átballagott a szomszédos óvodába is. Útján a rénszarvasok és a krampuszok kísérték. A kicsik énekszóval fogadták, voltak, akik rajzot is készítettek neki. A Mikulás megdicsérte az ovisokat és szaloncukorral ajándékozta meg őket.

A Bánkiban minden évben gondolnak a rászoruló gyermekekre is. December elejétől gyűltek az adományok. Volt, aki egy cipősdoboznyi ajándékot hozott, mások gyerekkori könyveikkel, játékaikkal felpakolva érkeztek az iskolába, néhányan pedig írószereket, rajzeszközöket vásároltak. Az összegyűlt ajándékokat a diákok osztályfőnöki órákon dobozokba pakolták, a csomagokat ünnepi díszbe öltöztették és ráírták, hogy hány éves lánynak vagy éppen fiúnak szánják. Az Ajkai Család- és Gyermekjóléti Központ közvetítésével a helyi, illetve környékbeli gyerekek kapják majd meg az adományokat.

Sashalmi Melinda

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás