Barkácsolás helyett..

Nem várt visszhangot keltett az egyik cikkünk, ami a Korányi utcai parkolási anomáliákkal foglalkozott. Mint kiderült, a környéken élők közül többen nem osztják az írásban szereplő károsult véleményét, a parkolási gondok koránt sem annyira megoldhatatlanok, mint azt cikkünk sugallja. Többen annak a véleményüknek adtak hangot, hogy egy kis jó szándékkal minden megoldható, csak akarni kell.

Pozitív következménye az írásnak, hogy egyfajta konzultáció bontakozott ki a kiszúrt kerekek miatt szót emelő úriember és lakótársai között. Erről személyesen is meggyőződhettem, s így megtudtam azt is, hogy K. úr (nevezzük így) hatósági engedéllyel szeretne parkolóhelyet kialakítani az érintett társasház környékén, messzemenően figyelembe véve a közvetlen szomszédságában élők tanácsait és a közlekedési szabályokat.

Azt is mondhatnánk, minden remény megvan a helyzet mindenki számára kielégítő rendezésére, de tanulság azért akad. Túlnépesedett világunkban fokozottan figyelnünk kell egymásra, tekintettel kell lenni a közelünkben élők érdekeire és ezt a legjobban úgy tudjuk megtenni, ha megbeszéljük problémáinkat az érintettekkel. Nyugodtan, emberi hangon. Higgyék el, csodát tesz.

L. S.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás