Becsengettek – központi évnyitó a Borsosban

Öt első osztályba lépő kisdiák már túl van az első kellemes iskolai élményén. A tanévnyitó ünnepségen Kovács Máté, Keresztény Áron, Fett Fruzsina Csilla, Hubai-Moura Gabriel és testvére, Santiago fogalmazta meg versben azt, hogy mennyire várták az őszt, ami nekik nagy változást hozott. Játszadozó óvodásból komoly iskolásokká váltak.

Az ajkai járás iskoláinak központi tanévnyitó ünnepségét a Borsos iskolában tartották csütörtökön. Az idén mindkét épületben járó diákok egy helyszínen, a főépület udvarán gyülekeztek délután. Az ünnepségen az iskola kórusa adott vidám műsort, majd a szavalni szerető diákok verssel köszöntötték az elsősöket, az őszt, osztálytársaikat. Ódor Erzsébet igazgató bemutatta az új pedagógust, Horváth Rékát, aki rajzot tanít, majd elmondta, a vidám, gondtalan nyári vakáció után ismét tíz hónap munka következik.

Az úton a pedagógusok a családdal együtt támogatják, segítik a diákokat.

– Hiszem és vallom, hogy minden gyermek tehetséges valamiben. Célunk, és közös érdekünk, hogy ezt a tehetséget megleljük, majd segítsünk kibontakoztatni – fogalmazta meg az igazgató.

A nyolcadikosok megajándékozták az elsősöket

A nyolcadikosok az idén életük jelentős állomásához érkeznek, iskolát, pályát kell választaniuk. A döntés felelősséggel jár.

A pápai tankerület igazgatója, Egyházi Andrea köszöntőjében elmondta, hogy munkatársai segítik az intézményeket a megfelelő működésben. Egy pályázaton 135 millió forinthoz jut a Borsos és a Fekete-Vörösmarty iskola, amely ahhoz járul hozzá, hogy az intézmények XXl. századi modern iskolák legyenek. Folytatódik többek között a határon túl élő magyar gyermekekkel való kapcsolatfelvételt támogató Határtalanul program, amelyhez mindkét iskola kap támogatást. Az idén már az első kilenc évfolyamon alanyi jogon ingyen kapja mindenki a tankönyveket. A nyáron a tankerülethez tartozó iskolákban megtörténtek a szükséges felújítások.

Az ünnepséget követően a diákok nyári élményeikről beszélgettek.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás