Befejezte aktív pályafutását Lipp Vencel

Lipp Vencel

A tekepályákon eltöltött negyven év után június 24-én négyes torna keretében búcsúztatta el csapata, az Ajka Kristály SE teke szakosztálya meghatározó sportolóját, a tizenegy bajnoki címmel rendelkező Lipp Vencelt.

A nagyszerű sportember jelen volt az ajkai csapat megalakulásakor 1981-ben, amikor is játékos edzőként szolgálta a klubot. Nagy érdemei voltak a szuperligába való felkerülésében 2013-ban és 2016-ban. Az elmúlt szezonban sokban hozzájárult ahhoz, hogy 12 csapat között a kilencedik helyen végezzenek, így továbbra is a legfelsőbb osztályban guríthatnak a játékosok. A város legeredményesebb szakosztályának tagjaként szerezte a dicsőséget a bajnokságokban és a különböző tornákon. Közöttük a Savária kupa és a Göcsej kupa a legjelentősebb. Oroszlánrésze van a pálya vezérlő elektronikájának a megújításában, amely kis fejlesztéssel nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmassá teszi a pályát.

Havasfalvi Lajos, a klub elnöke méltatta Lipp Vencel tevékenységét. Elmondta, hogy példa lehet minden nemzedék számára a rendkívüli akaratereje, alázata sportága iránt. Az itt eltöltött hosszú idő alatt ő volt a csapat motorja, húzó ereje. Tapasztalata az egész szakosztály javát szolgálta. Nem sajnálta sem az idejét, sem az anyagiakat az eredményesség érdekében bevetni. Mindazt a sok energiát, amit befektetett csak jelképesen tudták megköszönni az ajándékokkal. Többek között az Ajka Kristály SE nevében egy serleget adtak át, amelyen „A győztesek soha nem adják fel. Akik feladják, sohasem győznek!” bevésés hűen tükrözi az ő sportpályafutását, amelyet 67 évesen fejezett be és ezt rendkívüli teljesítményként lehet értékelni.

Lipp Vencel a jövőre tekintettel elmondta, hogy szeretné továbbra is a csapatát szolgálni, a megszerzett negyven éves tapasztalatával, tudásával. A fiatal tehetségek kinevelésében szívesen tevékenykedik továbbra is. Ezentúl a városi bajnokság mezőnyét foga erősíteni. Szerencsésnek érzi magát, hogy családja mindig tolerálta az ő elkötelezettségét a teke sport iránt.

Cs.B.É.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás