Bolhából elefántot, avagy kit zavar, ha vihar tombol a biliben?

Szuper kikapcsolódásban volt részük április 9-én azoknak, akik a Dumaszínház legutóbbi előadására, azaz Kovács András Péter  humorista, röviden KAP “Vihar a biliben” című önálló estjére vettek jegyet. Különösen emlékezetes maradhatott a találkozó a közönség soraiban ülő két fiatalnak, Gábornak és Noéminek is, akiket KAP kiszúrt magának és többször meg is szólított a produkció során. Ám Dávid és Dalma sem úszta meg a csipkelődést.

Kovács András Pétert különösen a családjáról, házasságáról szóló poénjaiért szerethetjük, amihez hozzászövi a párkapcsolatok, gyermeknevelés és a hétköznapok tipikus malőrjeit is. Az est folyamán odaszúrt többek között a katolikus egyháznak, a melegeknek, de a rasszisták sem maradtak ki a sorból. A legtöbbet mégis a közönségből kipécézett fiatalok és a “büdös gyökér” férfiak kapták, akik közé a művész saját magát is odasorolta.

A nézők, a politika és a migránshelyzet elemezgetését kevésbé preferálták, jobban szórakoztak a humorista gyermekei ihlette életszituációkon.

KAP többször elmondta, hogy háromgyerekes édesapa és bizony nem mindig könnyű az utódokkal, ami a többgyerekes szülőknek ismerős lehet, hiszen ha a gyerekek valamin összevesznek, az általában így hangzik: – Nem! De! Nem! De! Nem!

És mi a helyzet velünk, felnőttekkel? Van-e értelme belemenni üvöltözésekbe, játszmákba? Van-e értelme a szívünkre venni, hogy az előttünk autózó nem indexelt? A vmk színháztermében kiderült ez is! Ahogy az előadás címe is sugallta,  minden kavarhat vihart és bármin kiborulhat a bili. A bili attól még bili marad, ahogy azt az előadás ismertetőjében is olvashattuk, miszerint: ”Ez az est arra buzdít: olykor emeljük ki a biliből a fejünket, és nézzünk körül: vajon más is hallja a mennydörgést?”

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás