BONTÁS: Több mint tíz éve vártak erre a napra

Elkezdődött az egykori csingeri bánya irodaépületének bontása a minap, a területet néhány hét alatt rendbe kívánja tetetni Ajka Város Önkormányzata a Delta Cat Kft-vel, hogy a városrész lakói és főként a gyermekek ismét birtokukba vehessék a jelenleg még életveszélyes állapotú épület környékét.

Nagyszabású felújítási munkálatokba kezdett az önkormányzat idén nyártól, amelynek részeként nemcsak a régi épületek renoválására kerül sor a belvárosban, hanem a városképet zavaró létesítmények is megszűnnek település szerte.

– Ajkán van néhány olyan csúnya folt, amit már korábban meg kellett volna újítanunk, vagy felszámolnunk. Ennek egyik eleme a 2002-ben az önkormányzat tulajdonába került csingeri  irodaépület is, amit az előző polgármester utolsó ténykedésének tekinthetünk – 180 millió forintos áron – tájékoztatta a jelenlévőket Schwartz Béla polgármester, aki szerint ennyi pénzért egy romhalmazt kapott a város, amit most több millió forintért el kell bontatni, hogy ne veszélyeztesse senkinek a testi épségét, biztonságát. A másik városképet zavaró terület a padragi bányáé, ahol ősszel kezdődnek majd el a munkálatok.

Fiatalokat és időseket is érdekelt a bontás megkezdése

A csingeri irodaépület bontása során az önkormányzat és a kivitelező cég kéri a városrész lakóit, hogy ne tartózkodjanak az épület környékén és a gyermekeket se engedjék a közelben játszani, hiszen a falak bármikor leomolhatnak, balesetveszélyesek.

Mindezt Gerencsér Hilda, a településrész önkormányzati képviselője is megerősítette a helyszínen, hangsúlyozva, hogy az épület állapota veszélyes, ezért több mint tíz éve rendszeresen jelezte a lakók panaszait a létesítménnyel kapcsolatban az önkormányzati üléseken, hogy az épületet végre lebontsák. A képviselő szerint nemcsak az irodaház szerkezete aggályos, hanem a környéken összegyűlő szeméthalmok is, amik akár közegészségügyi problémákat is okozhatnának a későbbiekben, ha ez az állapot fennmarad, a be nem jelentkezett ingatlanfoglalókról nem is beszélve. Így örömtelinek találta, hogy a bontási folyamatok elindulnak a területen, főleg, hogy így a természeti környezet képét sem rontja majd tovább a düledező szellemház.

Az enyészeté lett az épület

Tóth Lajos, a kivitelezés vezetője elmondta, hogy nagyjából két hetet fog igénybe venni a bontás, utána a bontási hulladékot ledarálják, ami ezáltal újrahasznosíthatóvá válik töltésként a város útjainál alapként. A lakosság türelmét kéri a bontással keletkező por és zaj miatt. Tervei szerint szép, füves terület marad majd az épület helyén.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

https://www.facebook.com/ajkaiszo/videos/1285430204912748/

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás