BORVARÁZS: Ahol a hagyomány, újdonsággal és gasztroélvezetekkel találkozott

borvarazs hetfo

A hétvégén tartották a Somlói-bor és tócsifesztivált városunkban, ahol minden érdeklődő megtalálhatta az ízlésének legmegfelelőbb programot, ételt és nedűt. Jókedvből, színvonalas programokból, tömegből és gasztrokalandból sem volt hiány a három napos mulatságon, ahol Ajka testvérvárosainak delegációi is részt vettek.

gólyalábasok

Rovaniemiből már csütörtökön, Unnából, Székelykeresztúrról és Weizből pedig péntek délután érkeztek meg a vendégek, hogy jobban megismerhessék egymást és még szorosabbra fűzzék kapcsolatukat városunkkal.

A Borvarázs ünnepi programja szombaton a Vaga Banda gólyalábas produkciójával kezdődött az ifjúság legnagyobb örömére, akik a humoros, népmesei elemeket sem mellőző produkciót követően kézműves foglalkozáson alkothattak kedvükre, vagy kipróbálhatták ügyességüket a felállított fajátékok valamelyikén. A színpadon az Anna and the Big Faces zenekar alapozta meg a rendezvénysorozat jó hangulatát. Az ajkai és megyebeli fiatalokból álló csapat színes repertoárral, magyar és külföldi slágerekkel, örökzöldekkel örvendeztette meg az árnyékban helyet kereső közönséget. Sok más mellett Bikini, Honeybeast, Elvis és Lord számok is felcsendültek, rövid időn belül lábmozgatásra ösztönözve a jelenlévőket. A zenekar ritmusai színvonalas felfrissülést hoztak a nyári délutánba, ahol egy legénybúcsús társaság is vidám perceket okozott forralt boros, szaloncukor osztogató akciójával és a vőlegény számára kitalált feladatokkal a téren lévőknek.

Ajka testvérvárosaiból is érkeztek vendégek a Borvarázsra

A fiatalos koncert után Szécsi Pál dalait hallgathatta meg a gyülekező közönség Horváth Andor színművész tolmácsolásában. Egyre többen érkeztek családostól az Agórára, hogy egyenek egy finom tócsit, – nagyjából 2500 darab fogyott belőle a három nap alatt a kiszolgáló személyzet remek munkájának köszönhetően – vagy csak szimplán találkozzanak az ismerőseikkel, barátaikkal az esti nagykoncert előtt.

Nyolc óra előtt néhány perccel Schwartz Béla, a város polgármestere köszöntötte a lakosságot, a testvérvárosok képviselőit, illetve a P. Mobil zenekar tagjait, majd hangsúlyozta Ajka fiatalokat célzó törekvéseit. Beszéde végén jó szórakozást kívánt a fesztivál programjához mindenkinek.

Schwartz Béla polgármester köszöntötte az egybegyűlteket

Az este hátralevő részében a P. Mobil zenélt a publikumnak. A Magyarországszerte elismert és népszerű rockzenekar igazán kitett magáért, hogy lenyűgözze a tömeget, ami már lényegében a koncert kezdete előtt sikerült is.  Mobil-mobil skandálással várták a színpadra az ajkaiak a zenészeket, akik már az első néhány taktussal elvarázsolták a jelenlévőket Csoda történt című turnéjuk részeként.

színpadon a P. Mobil

Hát igen a minőségi rockzenére máig van igény a fiataloktól az idősekig. A tér megtelt. Együtt énekelte a zenekar és a közönség a legnagyobb klasszikusokat, amik között a Menj tovább; a Zöld, a bíbor és a fekete, illetve a Pofádat befogod is elhangzott. Erőteljes taps és füttykavalkád volt a P. Mobil jutalma a koncert végén. A testvérvárosi küldöttek pedig ajándékozással egybekötött vacsorán vettek részt a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítótermében.

tömeget vonzott a minőségi rockzene

Vasárnap délután a Bányász Fúvószenekar és mazsorett csoport műsorával folytatódott a Borvarázs programja, majd  ritmikus sportgimnasztika bemutatóval és látványos koreográfiákkal kápráztatták el a helyi egyesületek táncosai a térre látogatókat. Az Ajka- Padragkút Táncegyüttes is fellépett a délutánon. Rendhagyó produkcióval készültek, ugyanis a folklór és más műfajok elemeit vegyítve erotikus töltetű, mégis mulatósba hajló koreográfiát mutattak be a lányok. Az izgalmas bemutató után a hangulat tovább fokozódott a színpadon, amit amolyan ki mit tud-dal és géppuskalábakkal tettek felejthetetlenné a táncegyüttes fiútagjai. Természetesen közös táncokból sem volt hiány.

Néptáncból sem volt hiány a programon

Közben leszakadt az ég, így sokan az erkélyek alá menekültek az eső elől. Mások pedig már felkészülve esernyőkkel érkeztek az este hét órától meghirdetett musical és operett produkciókra. Meglepő módon nem csak az idősebb korosztály tagjai voltak kíváncsiak a Leblanc Győző, Tóth Éva, Mészáros Árpád Zsolt és Détár Enikő, valamint az Ökrös Tibor és zenekara tolmácsolásában bemutatott betétekre és slágerekre, hanem fiatalabbak is.

Sokan látogatták meg a boros gazdák házikóit és a tócsi-sütődét is

A fesztivál utolsó napján Arany Tímea, a Hanghullám döntőse kezdte a műsort. A tőle már megszokott világszínvonalon énekelte a legnagyobb külföldi slágereket, amivel kellemes lúdbőrözést és felejthetetlen pillanatokat szerzett a közönségnek. Produkciója után a Pannon Várszínház „Ajkáról ki sem fogy a nóta” című zenés, szórakoztató összeállítását hallhatta a publikum, ahol a musical és operett betétekkel együtt egy vidám mini színdarabot is a térre vitt a társulat. Fél hatkor már a Platina Táncstúdió fellépői ropták a színpadon, izgalmas világba csalva a jelenlévőket. A tánc és a zene világába, ahol egy-egy mozdulat, vagy pillantás többet mond minden szónál.

A mulatságon dr. Horváth József alpolgármester mondta a záróbeszédet

A pünkösdi mulatságot dr. Horváth József alpolgármester gondolatai tették kerekké. Az este zárásaként kifejtette, hogy a Borvarázs a finom nedűkről, ételekről és a színvonalas produkciókról szólt, amiben a VMK munkatársai is oroszlánrészt vállaltak, hogy minden a megfelelő helyen és időben legyen, amikor kellett. Röviden beszámolt a három nap programjairól és felhívta a figyelmet a programsorozatot záró Wellhello zenekar „előéletére”, hogy honnan indultak el a népszerűség felé vezető úton.

“Csupán” ennyien voltak kíváncsiak a Wellhello-ra

A tér zsúfolásig megtelt, nagyjából hatezer-ötszázan várták az „Elnököket”, akik rendkívül mozgalmas, fénytechnikával tuningolt, közönségénekeltetős koncertet dobtak össze az Agórán. A tizenéves korosztálytól egészen az ötvenesekig mindenki együtt énekelte a kultikus Rakpartot és az Apu vedd meg-et, az igazi örömzenét játszó csapattal. Csápolásból és sikításosából sem volt hiány.

színpadon az Elnökök

A legtöbben telefonjukkal is megörökítették a felejthetetlen pillanatokat, köztük azt is, mikor a srácok beleszőtték a várost a dalokba. Ezen az estén az ő kedvenc helyük épp Ajka lett, csakúgy mint a tömegnek. A téren a zenei élményen túl negyvenhétezresekkel is gazdagodhattak a jelenlévők, amit Fluor és Diaz a koncert után dedikált a rajongók legnagyobb örömére.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás