I. BringAjka Kritérium Magyar Bajnokság – Versenyre fel!

A BringAjka KSE első alkalommal szervezi meg településünkön a Kritérium Magyar Bajnokság elnevezésű kerékpárversenyt, amit szeptember 10-én tartanak (lényegében reggeltől estig  8.30-18 óráig) a Bánki-Bródy illetve, a Fekete-Vörösmarty iskolát körülhatároló “sulikörön”.

A verseny a kerékpározást, mint rekreációs sportolási formát az és aktív kikapcsolódást hivatott népszerűsíteni, ami alapja lehet hosszútávon az egészséges életmódra nevelésnek az egész társadalom körében.

Antalics Arnold versenyigazgató (a BringAjka KSE tagja) szerint különösen fontos a mozgás megszerettetése az emberekkel, hiszen a sport nemcsak karban tart, de kitartásra és alázatra is nevel, ezért bízik benne, hogy a kerékpárverseny jó példát mutat az ajkaiaknak az “aktív” jövőt illetően. Másrészt reményei szerint elviszi a város hírnevét országszerte, hiszen Magyarország számos településről érkeznek versenyzők a megmérettetésre.

A szervező egyesület tagjaitól megtudtuk, hogy előzetesen 141-en neveztek az erőpróbára, de ez a szám tovább emelkedhet, ugyanis amatőr kategóriában még helyszíni nevezés is lehetséges. Több korcsoportban, kategóriában és versenytávon indulhatnak a résztvevők, ám a Magyar Bajnokságban kizárólag olyanok állhatnak rajthoz, akiknek a 2017-es évre érvényes az MKSZ által kiállított versenyengedélyük.

A kritérium szabályok szerint, minden gyorsasági hajrá első négy helyezettje 5, 3, 2, 1 pontot kap. Az a versenyző győz, aki a hajrákban a legtöbb pontot gyűjti össze. Pontegyenlőség esetén a több hajrágyőzelem számít. Amennyiben a pontegyenlőség ezután is fennáll, az utolsó hajrá befutási sorrendje dönt. A körelőny minden pontozást felülmúl.

A tehetségkutató és amatőr korcsoportokban, ahol országúti szabályok szerint történik az értékelés (véghajrás verseny), az a versenyző győz, aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a versenytávot. A lekörözött versenyzőknek a versenybírók utasítására a versenyből ki kell állniuk.

Eredményhirdetés este 17:45 körül várható, vagy az utolsó futam befejezését követően 15 perccel

A verseny szeptember 10-én reggel hattól este hat óráig az alábbi útszakaszokat érinti:
  • Deák Ferenc utcát a Gyár utcától a Bródy utcáig
  • Bródy utca teljes útzár
  • Fürst Sándor utcát a Bródy utcától a Gyár utcáig
  • Gyár utcát a Fürst Sándor utcától a Deák Ferenc utcáig

 

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás