Bringás napkezdés a Bánkiban

Ha már mobilitási hét és Autómentes Nap, akkor duplán nyerőnek számít kerékpárra pattanni. Ezt vallották szeptember 22-én reggel az Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységének diákjai és tanárai is, ezért örömmel tettek eleget a Bringával a Bánkiba felhívásnak, amivel a mozgás fontosságára és az egészséges életmódra hívták fel a figyelmet.

Európában 1998 óta minden évben megrendezik az autómentes napot azzal a céllal, hogy minél többen hagyják otthon kocsijukat, mikor munkába vagy iskolába indulnak. Helyette pedig válasszák a környezetkímélőbb/aktívabb megoldásokat, mint amilyen a sétálás, a kerékpározás, a rollerezés vagy, ha mással nem kivitelezhető, akkor a tömegközlekedés.

Finom reggeli járt annak, aki kerékpárral érkezett a Bánkiba szeptember 22-én

Az iskola diákönkormányzata nem először hirdette meg a bringás kezdeményezést, amihez idén annak ellenére is több tucatnyian csatlakoztak, hogy hajnalban még szakadt az eső, így nem volt kifejezetten barátságos az időjárás a reggeli órákban. Az akció elérte a célját, hiszen olyanok is érkeztek kerékpárral az intézménybe, akik máskor nem kétkerekűvel indultak volna útnak.

A bringásokat egy helyi pékség jóvoltából friss péksüteménnyel vagy kiflivel ajándékozták meg a főbejáratnál álló diákok apró jutalomként a megtett kilométerekért cserébe. Az arcok jókedvről és vidámságról tanúskodtak, pedig alig néhány perc volt vissza a becsengetésig. A kerékpáros „kihívás” mintha megédesítette volna a pénteki napkezdést mindenki számára. Ám egy lánynak legalábbis biztosan, akit diáktársai még az udvaron felköszöntöttek születésnapja alkalmából.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás