Bródy Gimi: Nyelvvizsga, tanulmányi versenyek, sikeres felvételi

Négy és hat osztályos képzést is hirdet a Bródy Imre Gimnázium a következő tanévben.

Mihályfi László igazgatótól megtudtuk, hogy a hat osztályos gimnáziumi képzésre nagy az igény, az elmúlt tanévben másfélszeres volt a túljelentkezés. Felvételit nem tartott az iskola, az ötödik és hatodik osztályos tanulmányi eredmények alapján döntöttek a felvételről. A jeles közeli eredményt elérőknek volt esélyük a bekerülésre.

A hat osztályos képzésre nem csupán az általános iskolán keresztül lehet jelentkezni, hanem közvetlenül a gimnáziumba is elküldhetik a jelentkezési lapjukat a tanulók. Ebben a képzési formában egy osztály indul, négy évfolyamos képzésben kettő.

Fizikaverseny a Bródyban (archív fotó: Györkös)

A gimnazisták kilencedik osztálytól emelt szintű angol, német, kezdő angol, valamint általános tantervű gimnáziumi képzés közül választhatnak. Az utolsó két évfolyamon minden diák kötelezően két tantárgyat választ, amelyeket heti plusz két órában tanul emelt vagy közép szinten.

Nagy változást jelent a felvételi rendszerben, hogy 2020-tól csak egy középfokú nyelvvizsga-bizonyítvánnyal és minimum egy emelt szintű érettségi vizsgával juthat be érettségizett fiatal magyarországi felsőoktatási intézménybe.

A Bródy Imre Gimnázium tanmenetbe illesztett nyelvvizsga-felkészítő tanórákkal, külföldi tanulmányutakkal, nemzetközi projektekkel és sokféle emelt szintű foglakozással segíti tanulóit ennek a célnak az elérésében. Érettségit követően a diákok 75 százaléka felvételt nyer felsőoktatási intézménybe. A kompetenciamérésen is kiváló eredményt érnek el. Délután szakkörök és sportfoglalkozások várják a tanulókat.

A jövő technológiája: a robot, amivel szakkör formájában ismerkedhetnek a gimnáziumban a diákok (archív fotó: Györkös)

Népszerű a robotprogramozó szakkör. Szinte minden tantárgyból részt vesznek tanulmányi versenyeken az iskola diákjai, a legjobbak az országos fordulóra is eljutnak. Sok olyan fiatal választja a Bródyt, aki valamelyik városi sportegyesületben sportol. Európa és világbajnoki érmesek is vannak közöttük.

Az intézmény az induló hat- és négy évfolyamos osztályaiba is maximum 28 tanulót vehet fel.

A képzés iránt érdeklődő tanulók és szüleik november 8-án tantermi túrán és tájékoztatón vehetnek részt, december 6-án városi idegen nyelvi versenyt és tájékoztatót, 8-án informatika versenyt szerveznek az iskolában.

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás