A Cassini űrszondára emlékeztek

Fotó: a klubtól

Októberi klubfoglalkozásukon a Szaturnusz világával foglalkoztak és a Cassini űrszonda tevékenységét idézték fel az Úrkúti Csillagászati Klub (ÚCsK) tagjai a Babucsa Civil Házban, ugyanis a szonda szeptember 15-én befejezte a küldetését azzal, hogy belemerült a bolygó légkörébe és ott megsemmisült.

– Legutóbbi találkozónkon minden a Szaturnusz kutatásról szólt, ugyanis a Cassini minden idők egyik legsikeresebb űrszondás küldetésének tekinthető, így fontosnak éreztük, hogy beszélgessünk az 1997-ben indított robotról, ami 2004-ben kezdte meg korszakalkotó felfedezéseinek sorát és egészen a múlt hónapig segítette a csillagászok munkáját – tájékoztatta lapunkat Ivanics Ferenc klubvezető.

A szokásos havi összejövetelen Veisz András mutatta be egy humorosan izgalmas előadásban a klub többi tagjának az űrszonda történetét és a szerkezet által megörökített felvételeket. A foglalkozás zárásaként a Babucsa előtt felállított távcsővel a jelenlévők meg is szemlélhették a Szaturnuszt néhány holdjával egyetemben.​

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás