Családi örömzene-koncert

Pillanatok alatt remek kis csapat verbuválódott a bensőséges hangulatú programon. Szücs Krisztián intézményvezető-helyettes vállalkozott a feladatra, hogy megnyitja az eseményt, amelyet hagyományteremtő szándékkal hoztak létre, és immár kilencedik alkalommal bonyolítottak le.

A zeneiskolába járó, illetve ott végzett gyerekek és szüleik kaptak arra ismét lehetőséget, hogy bemutathassák kis műsorukat. Kilenc család követte egymást a nagyterem színpadán május 26-án, a kora esti órákban. Feszélyezettségtől és felesleges formalitásoktól mentesen zajlott a koncert. Mindenki tisztelettel hallgatta végig társai produkcióját a színpadon, melyen profi és amatőr büszkén és bátran mutatta be művét. Élmény volt ez szülőknek és gyerekeknek egyaránt, hiszen az együtt zenélés nagyszerű és szórakoztató, igazi kikapcsolódás. A programon elhangzott, hogy a komolyzene az alapja a könnyű zenének is, ezért utóbbit is szívesen hallgatják. Így nem meglepő, hogy stílusok keveredtek egymással, akadtak érdekes hangszer összeállítások, és szerepeltek olyan családtagok is, akik most próbálták ki magukat először a muzsikálásban.

A Kiss család előadása

A sok nagyszerű család közül mégis ki kell emelnünk a Kiss családot, akik Kányádi Sándor: „Krumplis mese” című humoros költeményét játszották el, melyet a Kaláka együttes zenésített meg. Igazi előadóként még arra is ügyeltek, hogy a vershez illő ruhadarabokat öltsék magukra.

Helyezések nem voltak, de minden család munkáját emléklappal jutalmazták. Jégkrém és csokoládé is járt mellé, a meghívott vendégeknek pedig üdítő és sütemények. A vidám összejövetel kötetlen beszélgetéssel és spontán együtt zenéléssel zárult.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás