Csapatépítő tréning volt a nyugdíjasoknál

Bizony hatvan év felett sem áll meg az élet. Igazolják ezt nyugdíjasaink hétről hétre, amikor szervezik programjaikat a kultúra, a sport, vagy az egészséges életmód köré csoportosítva.

Legújabban, egy számukra újszerűnek mondható közösségfejlesztő programon vettek részt: csapatépítő tréningen. Zékány Lajosné, az „Életet az Éveknek” Ajkai Nyugdíjas Klubok Egyesülete vezetőségi tagja javaslatára a városi egyesület megszervezte Ajka első nyugdíjas csapatépítő programját.

Hoffmann-né Kovács Edit az agyakat is megtornáztatta

A Tósokberéndi Közösségi Házban Hoffmann-né Kovács Edit irányítása mellett zajlott a csapatjátékosok képzése október tizedikén, önmegismerés és közösségépítő célzattal. A nyugdíjas klubok vezetőit és helyetteseit hívták meg a rendezvényre, hogy majd a saját kis közösségeikben továbbadják a szerzett tapasztalatokat.

A program célkitűzése volt még, hogy a csoportok egymás között is szorosabb kapcsolatokat építsenek ki. Ezért a csapatokat véletlenszerűen állították össze és ennek megfelelően kapták a feladványokat, amelyek szokatlanok, újszerűek voltak az eddigiekben megismert játékokhoz képest.

A puzzle sem maradt ki a feladatok közül

Egy-egy feladat végrehajtása után megállapították, hogy az egyén saját maga erényeit, esetleg korlátait hogyan tudta felhasználni a közösség érdekében. Bizony nem egyszer derültség közepette folytak a kihívások.

A program idején próbára tették a koordináló képességet, a helyzetfelismerést, a memóriát, a megfigyelőkészséget. Megállapítást nyert, hogy akadtak némi nehézségek játék közben, de kezdetnek nem is volt ez olyan rossz. Sőt a remek hangulat jót tett a lelkeknek, hiszen, ha csak erre a pár órára is, de feledték az „itt fáj, ott fáj” érzésüket.

A program végén Zábrák Béla elnök megköszönte a házigazda Regös Nyugdíjas Klub vendégszeretetét. Az ízlésesen elkészített, gazdagon megrakott szendvicseket szőlőlevélen tálalva, valamint a mutatós, finom süteményeket. Sajnálatát fejezte ki, hogy a regisztrált kluboknak csupán a fele képviseltette magát.

Cs.B.É.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás