Egészséges életmódra biztattak salátákkal

Egészséges finomságok közül válogathattak az érdeklődők (Fotó: Györkös)

Végy 40 dekagramm céklát, ugyanennyi almát. Reszeld le, ízesítsd citromlével, édesítővel, sóval ízlés szerint! Készen is van egy egészséges céklás – almás saláta, amelyet cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak. Egy recept a kilenc fajta saláta közül, amelyet megkóstolhattak a Diabétesz Klub salátadélutánján az érdeklődők szeptember 26-án, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ aulájában.

A szemet is gyönyörködtető “terülj asztalkámról” mindenki választhatott

Már hetedik alkalommal szervezett a klub kóstolóval egybekötött bemutatót Mező Jánosné klubvezető irányításával. A rendezvényen felhívják a vendégek figyelmét az egészséges étkezésre, ami ilyenkor ősszel nem is olyan nehéz, hiszen már tele van az éléskamra friss gyümölcsökkel, zöldségfélékkel a háziasszonyoknál.

Ezt a lehetőséget használja ki a klub is évről évre. Paradicsom, paprika, sárgarépa, cékla, zeller, zöldbab, káposzta alapanyagokat zsírszegény sajtokkal, tejtermékekkel felturbózva ínycsiklandozó, szemre is tetszetős finomságok készülnek.

A szorgos klubtagok minden saláta mellé a receptet is elhelyezték, így otthon is elkészíthetik az étvágygerjesztő salátákat a megjelentek.

Szép számmal érkeztek vendégek a salátadélutánra

Néhány baráti klub képviseletében is érkeztek a bemutatóra. A Pedagógus Nyugdíjas Klub vezetője dr. Stolár Magdolna elmondta, hogy minden évben kíváncsian várja a rendezvényt, mert valamilyen újdonsággal mindig találkozik. Fontosnak tartja azt is, hogy mindenki – nemcsak cukorbetegek – fogyaszthatja a finomságokat.

Évekkel ezelőtt a 26 éves Diabétesz Klub tagjai azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy megóvják, szinten tartsák egészségüket, sőt más klubok figyelmét is felhívják néhány olyan praktikára, amellyel sokat tehetnek életminőségük megtartásáért. Ennek érdekében a Civil Házban és a városi rendezvényeken életmód tanácsokkal látják el az érdeklődőket, továbbá vércukorszintet, vérnyomást mérnek. Felhívják a figyelmet az anyagcsere betegségekre, amelyekkel az emberek többsége csak akkor fordul orvoshoz, amikor már baj van. Ezért fontosak az alkalmankénti vércukorszint mérések, hogy megelőzhetők legyenek a problémák.

Mező Jánosnét is köszöntötték hetvenedik születésnapján

A program részeként egy kis ünnepséget is szerveztek a klubtagok, ugyanis Mező Jánosnét hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték. Itt megragadták az alkalmat, hogy a többi név-, és születésnapost is megünnepeljék. Köszöntőt Zábrák Béla, az ajkai nyugdíjasklubok elnöke, valamint Kanalas Mártonné, Sallai Jánosné, Gazsóné Ágnes és Molnár Istvánné mondott.

A klubvezető arról tájékoztatta lapunkat, hogy legközelebb a gyaloglók világnapján lehet találkozni a csoport tagjaival. Október 24-én pedig a Civil Házban tartanak baráti összejövetelt szalonnasütéssel egybekötve.

Cs.B.É.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás