Egészségről tudatosan

Játékos tudomány címmel szervezett öt témakörből álló egészségfejlesztő projektnapot a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya október 16-án a Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatos tanulói számára.

A program célja a kisiskolások egyéni, személyi higiénéjéhez kapcsolódó attitűdök formálása, az egészségtudatosság gyakorlati készségének fejlesztése volt. A tanulók interaktív foglalkozások, kísérletek és beszélgetések keretében bővíthették ismereteiket. Terepasztalok kialakításával, roll up-ok felállításával tették látványossá az egyes témákat a szervezők.

A Mikrobamánia című témában gyurmából hasznos és káros mikrobákat alakíthattak ki a gyerekek.  A Rémisztő kezek részben a helyes kézmosás fontosságára hívta fel a projektvezető a figyelmet. A Szupertüsszencs modulban a légúti higiéné fontosságáról beszélgettek, illetve a tüsszentés demonstrálásával a mikrobák terjedését is megfigyelhették a diákok. Az élelmiszer-higiéné fontosságával az Apró lények a konyhában elnevezésű projekt keretén belül ismerkedhettek meg a tanulók, ahol élelmiszerbiztonsági tippeket is kaptak.

Zárásként a tudatos, felelős antibiotikus-használattal foglalkoztak. A tanulók érdekesnek találták a témákat, így szívesen működtek együtt a Járványügyi Osztálytól érkezett projektvezetőkkel.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás