Egy csipetnyi vidék az Arénában

A fogyasztók és a termelők kötöttségek nélküli találkozóhelyeként aposztrofálható a Bakony Expo, ahol sokszínű kínálattal és hagyományos, népi elemeket is tartalmazó program-kavalkáddal találkozhattak a Veszprém Arénába látogatók november közepén. A kétnapos rendezvényen a természet íze és a vidék portékája egyesült.

A Bakonyi Ízek Vásárán, ajkai és városkörnyéki termelők, árusok is képviselték a várost, sikerrel. Lapunknak Nardai Anita, a magyarpolányi Falatnyi Pékség tulajdonosa mesélt a jó hangulatú piaci kavalkádról és tapasztalatairól.

falatnyi
A Falatnyi pékség csapata idén másodjára is közönségdíjas lett a Bakony Expo-n

-Nagyon szeretnek bennünket a vásárlók, igénylik, hogy péksüteményekkel, kenyerekkel jelenjünk meg a nívós kézműves vásárokon. A Bakony Expo színvonalas lehetőséget biztosított az üzletünknek a megyei bemutatkozáshoz. Tavaly is ott voltunk és egyedüli kézműves pékségként, el is nyertük az expo közönségdíját, amit idén másodszor is átvehettünk a szervezőktől. A pozitív visszajelzések megerősítettek bennünket és rajunk kívül sok más termelőt is, hogy a Bakonyi Ízek Vásárára érdemes évről évre visszatérni- fogalmazta meg Nardai Anita, aki azt is kifejtette lapunknak, hogy az expon nem volt rivalizálás, hiszen minden termelő másként készítette a termékeit, melyek közül a látogatók kiválaszthatták a számukra legmegfelelőbbet.

-A két nap alatt folyamatosan kóstoltattuk a termékeinket, a rendezvény célja ugyanis az volt, hogy a vásárlók megismerhessék a helyi, kistérségi ízeket és hogy a készítők lehetőséget kaphassanak az együttműködésre. A kooperatív munkát nekünk maximálisan sikerült is megvalósítanunk. Környékből származó alapanyagokat használunk a termékeinkhez, így igazi együttműködést tudtunk kialakítani más kistermelőkkel. A standunktól néhány méterre árult az a húsfeldolgozó, akitől a töpörtyűt vesszük, a másik oldalon pedig a tökmagárus a mi kenyerünket kínálta az olaja mellé –részletezte a Falatnyi Pékség tulajdonosa.

A Bakonyi Ízek Vásárán a kézműves termékek kínálatán túl élő állatokkal, népi játékokkal, gasztro kalandokkal is találkozhattak a családok. Természetesen a megyei őstermelők valamint kistermelők étel és ital különlegességei álltak a fókuszban, de kézműves ékszerekből, levendulaszappanból, fazekas műremekekből, famunkákból, vagy éppen kertészeti termékekből sem volt hiány. Az expo előterében pedig vendéglátósokat értékeltek, akik főztjükkel és terítékeikkel vehették le a lábukról a szakmai zsűrit, az ajkaiak itt is jól teljesítettek.

SzR.

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply