Egy hely, ahol a díjaknak súlya van

Kámán Szabolcs, Leyer Gyula, Endrődy Liliána, Fodorné Tóth Margit, Goda Gábor, Szalay Beáta, Tóth János, Galambos Gábor Fotó: Györkös

A falakat oklevelek borítják, a kupák és az érmek pedig már alig férnek el a pincehelyiség sarkában a számtalan sikertől, ennek ellenére a God Gym sportolói szerényen, bármiféle öntömjénezés nélkül fogadnak. A Frankel Leó utcai edzőtermemben Világ-bajnokokból és kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőkből sincs hiány, a légkör mégis emberi. Olyan közösség ez, ahova érdemes elmenni.

Korábban írtunk már a Goda Gábor vezette csapatról és arról a hihetetlen teljesítményről, amit elértek, ám azóta történt egy s más a házuk táján, így törvényszerű volt, hogy ismét képernyőre vessük a velük történteket.

Az idei versenyszezon több szempontból is különleges volt az edzőterembe járó sportolók életében, hiszen több nemzetközi versenyen is indultak (sikerrel), ahol már legfiatalabb tagjuk, Endrődy Liliána is bizonyított, de érkeztek hozzájuk fiatalok is, akiket a jövő évi diákolimpiára készítenek fel.

Ritka pillanat, hogy a földön vannak a súlyok, nem a levegőben..

– Október elején Felsőzsolcán voltunk a GPC World Cup világbajnokságon öten, amelyből négy aranyat hoztunk haza és egy hetedik helyezést Galambos Gábor jóvoltából, aki mozgássérült kategóriában indult – mesélte jókedvűen a terem vezetője, akiből csak nagy nehezen tudtuk kihúzni, hogy ő nyomta ki a legtöbbet 127,5 kilogrammal a maga 75 kilójával Masters kategóriában.

Goda Gábor sosem helyezi magát előtérbe, mindig a többiek eredményeit hangsúlyozza, ami igazán jó trénerre és vezetőre vall. Leszögezve a négy arany és az előkelő hetedik hely nem kis teljesítmény, hiszen több mint háromszázan indultak a versenyen.

Ám ez csak a méltó fináléja volt a 2017-es évnek, hiszen öt megmérettetésen vették simán az akadályokat a közösség tagjai. Voltak kvalifikációs, országos és világversenyeken is, amelyeken összesen 19 aranyat, 12 ezüstöt és 5 bronzérmet szereztek.

Lili személyi edzőnek készül

Endrődy Liliána, a Bánki diákja még csak egy éve tagja az edzőteremnek, de már most, 14 évesen pontosan tudja, hogy a sporttal szeretne foglalkozni a későbbiekben. Goda Gáborban és csapattársaiban példaképet lát, ezért szeretne útmutatásaikkal további sikereket elérni fekve nyomásban, bikini fitnessben, majd személyi edzőként. Kitartása és hozzáállása alapján erre minden esélye meg is van, hiszen már most többszörös fekve nyomó magyar bajnok.

– Jól érzem magam ebben a társaságban, ez a sport meglehetősen sok gyakorlást igényel, ezért hetente ötször vagy hatszor jövök le edzeni, de a többiekkel is ez a helyzet. Jó motivációt jelent, hogy nincs rivalizálás, helyette mindenki barátként tekint a másikra és segíti, buzdítja a sikerért, amit ha sikerül elérni, akkor közös az öröm – fejtette ki Liliána az érmei szortírozása közben, amiket a fénykép kedvéért rendezett sorba.

A teremben sportolók közben összeálltak, Lilit is maguk közé engedve, hogy megszülethessen a közös fotó, amelyen minden versenyzőt megillet a név szerinti elismerés, hiszen egytől egyig remek teljesítményt nyújtottak év közben.

Leyer Gyula öt versenyből, ötöt megnyert, régi „harcos” már a teremben, de Tóth János, Galambos Gábor, Kámán Szabolcs, Fodorné Tóth Margit, Szalay Beáta, Kukla Péter és Soós Péter is megérdemli a gratulációt a számtalan begyűjtött éremért.

Goda Gábor büszke a csapatára, szerinte olyanok, mint egy kis család. Bízik benne, hogy 2018-ban is lesznek sikerek, hiszen versenyzői elhivatottságával nincs gond. A régi arcok mellett pedig fiatalokat is felkészítenek a jövő évi diákolimpiára.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás