Egy kis doboz szeretet Tósokberéndről

Egész dobozhegy gyűlt össze a segítőktől (Fotó: Györkös)

Harmadik éve gyűjtik a tósokberéndi Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolában az „Egy kis doboz szeretetet” a gyerekek és a szülők adományaiból.

Ebben a tanévben kétszáz doboznyi felajánlás gyűlt össze, amelyek főként karácsonyi ajándékokat tartalmaztak. Gyerekjátékok, édességek, könyvek és plüss állatkák jutnak majd azoknak a gyerekeknek a karácsonyfája alá, akiknek ez lesz az egyetlen meglepetés az ünnepen.

Szijártó László, a karitász igazgatója, Rieder András, az iskola igazgatója, Reitter István szervező hittanár, Bakos Frigyes lelki igazgató

A katolikus iskola idén is csatlakozott a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász akciójához. November 30-án Rieder András, az iskola igazgatója, Bakos Frigyes, a lelki igazgató, Reitter István hittanár, a gyűjtés szervezője és a gyerekek közösen adták át a dobozokat Szijártó Lászlónak, a megyei karitász igazgatójának.

Az iskola vezetői hangsúlyozták, hogy örömmel dolgoznak együtt a karitásszal, hiszen az iskola szellemiségéből adódik az önzetlen segítség, hogy a rászorultak karácsonya is örömteli legyen.

Szijártó László megköszönte a gyerekeknek és a szüleiknek az adományokat, amelyeket a Mikulás ünnepség után fognak kiosztani a főegyházmegye területén élő nagycsaládosoknak és rászorultaknak. Mint tavaly, idén is juttatnak csomagokat Kárpátaljára a szegény sorsú gyerekeknek.

 

Máté evangéliumából idézett az atya, amelyben az emberbaráti segítségre utalt: „Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. Nem volt ruhám, és felruháztatok.” Ezen idézettel köszönte meg az iskolának a támogatását.

A karitász a következő akcióját „Tárjátok ki a szíveteket” jelszóval hirdette meg, amikor tartós élelmiszereket, meleg ruhákat, használati tárgyakat, játékokat, tűzifát gyűjtenek a rászorulók számára. Az adományokat a katolikus iskolákban és a plébániákon lehet elhelyezni.

                                                                                                                                                                               Cs.B.É.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás