Éjszakai tolvajok a családi háznál

A traktorosként dolgozó S. R.-t már kétszer elítélték lopásért, valamint ittas vezetésért. A bíróság mindannyiszor újabb lehetőséget adott neki, hogy jó útra térjen: nem kellett rács mögé vonulnia.

Ezzel a bizalommal élt vissza a vádlott, amikor büntetlen előéletű társával “meglátogatott” 2015. április 16-án éjjel egy városlődi családi házat. A meglehetősen ittas, 24 éves S. R. és barátja könnyűszerrel bejutott az ingatlan udvarába, ahol nyitva volt a műhely ajtaja.

Azt nem részletezte a bírósági ítélet, hogy miképpen hozták el az értékes műszaki cikkeket. Mivel arról nem volt szó, hogy kocsival érkeztek, így vélhetően – több fordulóval -kézben vitték el a berendezéseket. Többek között elloptak három motorfűrészt, amelyek közel 200 ezer forintot értek. A merülőfűrész volt a legértékesebb zsákmányuk, 150 ezerre becsülte a műszaki szakértő. Egy akkumulátortól, valamint a tehergépkocsi indítókulcsától is megszabadították a ház gazdáját, aki másnap a tíz csavarhúzóját sem találta a polcokon. Összesen 395 ezer forintos kárt okoztak a tolvajok. A rendőrség munkájának köszönhetően az értékek fele meglett, azt visszakapta a műhely tulajdonosa.

A tárgyaláson S. R. elismerte a lopást, ugyanakkor azzal próbálta menteni a helyzetét, hogy annyira ittas volt, hogy a részletekre nem is emlékszik.

Az Ajkai Járásbíróságot ez a védekezés nem hatotta meg. S. R.-t lopás vétsége miatt, amelyet társtettesként követett el, másfél év fogházra ítélték. Egyúttal kimondták, a korábbi ügyei miatt kapott összesen közel négy évet is le kell töltenie a rácsok mögött. A büntetlen előéletű, 22 éves barátja egy évre felfüggesztett kilenc hónapi fogházzal megúszta az éjszakai akciót.

(ma)

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás