Életet mentett a család

Illusztráció

A hétköznapi hősöknek szinte soha senki nem mond köszönetet, mert ők azok, akiknek a nevét nem ismeri vagy jegyzi meg a nyilvánosság egy egy szituáció/baleset/szerencsétlenség végkimenetelét követően. Ők azok, akik ösztönösen reagálnak, ha épp bajbajutottat látnak. Nem csupán állampolgári kötelességüknek tesznek eleget, hanem a belsőjükből fakadó hívó szóra cselekszenek. Cserébe mégsem várnak semmit sem. Ilyen hős lett a mai napon az ajkai Mátics család is, akik nélkül valakik elvesztették volna édesanyjukat/nagymamájukat.

Izgatott hívás érkezett a szerkesztőségbe néhány perccel ezelőtt, hogy egy idős hölgy (egyelőre nem tudni milyen okból) a Torna patakba esett ma a reggeli órákban. A víz elsodorta, egy fűcsomóban kapaszkodott, amit a patak mellett sétálók nem láthattak a vízszint miatt, de egy család az erkélyről felfedezte, (ők a piactér közvetlen közelében laknak), így rohantak a segítségére. A történet úgy tűnik, hogy happy enddel zárult, ugyanis, a rettenetesen kihűlt asszonyt a mentők ellátták és a Magyar Imre Kórházba szállították.

Utánajártunk az anonim hősök kilétének, így derült ki, hogy Mátics Károly, Mátics Milán és Máticsné Somogyi Zsanett érdemli nagybetűkkel a KÖSZÖNETET, hiszen nélkülük a néni valószínűleg nem bírta volna már sokáig.

Telefonon értük utol a feleséget, ő így számolt be lapunknak a történtekről:

– Ma reggel a férjem az erkélyen dohányzott, akkor látta, hogy a patakban van valami, ami olyan, mint egy zsák. Mutatta nekem is, de olyannak tűnt, mintha megmozdult volna, ekkor tudatosodott bennünk, hogy valószínűleg egy ember van a vízben. A férjem és a fiam felpattant és rohantak is le egyből, hogy segítsenek, hiszen a néni (akkor még nem tudtuk hogy nő vagy férfi) bajba került. Rohanva értesítették a segélyhívót, így a rendőrség és a mentők is útnak indultak. Az ablakból láttam, ahogy a férjem kihúzta az asszonyt a partról. Milán pedig rohant az erkélyhez, hogy dobjak le plédet, mert be kell takarni a hölgyet, hiszen nagyon ki van hűlve. A férjem dörzsölgette a karját, a fiam pedig futott, hogy integessen az érkező mentőknek, hogy hova kell jönniük. Közben egyre érkeztek a kutya sétáltatók is a helyszínre. Szerencsére a néni él, a mentők kórházba szállították – fogalmazott az események hatása alatt még kissé remegő hangon Zsanett.

Az ilyen történetek mindig rávilágítanak számomra, hogy az önzetlenség, a szeretet és a segítségnyújtás viszik előrébb a világot, hiszen így születnek az igazi példaképek.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás