Élményekkel gazdagodtak a kiránduláson

Fotó: az egyesülettől

Az Ajkai Mozgássérültek Egyesülete tartalmas programsorozattal búcsúztatta a nyarat, ugyanis többnapos kiránduláson vettek részt együtt, bejárva hazánk és Románia több nevezetességét – tájékoztatta lapunkat Jusztin Jánosné, az egyesület elnöke.

Első nap Budapesten jártak, ahol a Cipők a Dunaparton elnevezésű emlékműnél felidézték a világháborús történéseket. A Poroszlói Ökocentrum mindnyájukat lenyűgözte, majd a Tisza-tónál részt vettek egy hajókiránduláson. Az estét már Nyíregyházán töltötték, de útközben megnézték a hortobágyi Kilenclyukú hidat. Másnap az állatkert volt az első célállomás, ahol fóka-show és kisvasút várt az ajkai csapatra. Így a nehezen mozgó résztvevők is bejárhatták az állatkertet.

Kora délután indultak tovább Mátészalkára, ahol a Szatmári-Múzeum Kocsi-gyűjteményét tekintették meg. Jusztin Jánosné szerint a tárlat visszahozta számukra a gyermekkori emlékeket. Ezen az estén Túristvándon szálltak meg.

Harmadnap a térségben található emlékhelyeket keresték fel, hogy leróják tiszteletüket egykori írók és költők előtt. Szatmárcsekén Kölcsey Ferenc emlékművénél, Tiszacsécsén pedig Móricz Zsigmond emlékházánál koszorúztak. Kölcsén előadást hallgattak a helyi plébánostól, aki a református templomot mutatta be a kirándulóknak. A kirándulás zárásaként felkeresték a romániai Szatmárnémetit és Adyfalvát, ahol Ady Endre szülőházát nézték meg. Élményekkel tértek haza.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás