Énekkel és tánccal köszöntötték az őszt

Az aerobikos gyerekek nagy tapsot kaptak (Fotó:Györkös)

A szeptemberrel kéz a kézben jár az ősz, velük együtt érkeznek a hűvös, borongós napok és a korai sötétedés is. Ilyenkor mire is vágyhat jobban a szívünk, a lelkünk, mint a kellemes dallamokra és a táncra. A kaszinóban csütörtökön tartott program résztvevői mindkettőt élvezhették. Azt, hogy a kultúrára van igény mi sem jelezte jobban, mint a nézőtéren a tömött széksorok.

A műsort a  három éve alakult Forrás Női Kar kezdte, aminek tagjai két blokkban adtak elő vidám dalcsokrot a hazai és nemzetközi zeneirodalom gyöngyszemeiből válogatva. Repertoárjukban voltak klasszikusok, népdalok, slágerek.

Dalolt a kórus

A bemutatkozásban elhangzott, hogy a kórus ezüst minősítést és második helyezést ért el a Mária Rádió országos énekversenyén. Gyakori szereplői a városi rendezvényeknek, gyakran hívják őket más településekre és külföldre is. Az esten Szincsák-Lukáts Fruzsina vezényelt, zongorán közreműködött Lukáts Andrásné.

Csonkáné Krützner Márta, az Ajka Kristály SE aerobik szakosztályának vezetője a gyerekek színpadra lépése előtt elmondta, hogy a csoport 2016-ban az országos ranglista hetedik helyén állt. A kilenc éve működő sportkörnél ez kiváló eredmény. A Magyar Tornasport Szövetség 40 szakosztályt tart nyilván. Az ajkaiak országos bajnokságon és a diákolimpián az élmezőnyben szerepelnek. A versenyaerobik viszonylag új és egyre népszerűbb sportág. A programban a kezdő óvodástól a tizenévesekig minden korosztály bemutatkozott, így a résztvevők látták a fejlődést is.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás