Épül a jégcsarnok

Fotó: Györkös

Harmadik szezonjában tart az ajkai Óriások Jégkorong Klub – tudtuk meg a csapatot működtető Ajka Sport 2005 Sportingatlan-fejlesztő és – hasznosító Kft. ügyvezető igazgatójától Pákai Gergőtől – és eddig csak sátras pályán játszhattak. Ha miden igaz, ősztől már igazi “kővára” lesz a csapatnak, egy jégcsarnok formájában. A volt Bányász Sporttelepen a jelenleg működő sátorban hat hónapig tart a szezon, a jégcsarnokban viszont ez hónapokkal hosszabbodhat majd meg. A létesítmény előnyeit azonban minden korcsolyázni tudó és szerető városlakó élvezheti, tovább javítva a csarnok kihasználtságát. Nem szólva az egyéb közösségi rendezvényekről, hiszen a rekkenő melegben nyilvánvalóan nem lenne gazdaságos működtetni a jéggyártó gépeket.

A sátor kihasználtságára már ma sem lehet panasz, a környéken élők is igénybe veszik a műjeget, közöttük még egy öregfiúk csapat is. A jég versenyek megrendezésére is alkalmas, veszprémi és szombathelyi csapatok is játsszák itt hivatalos mérkőzéseiket. U12-től felfelé ugyanis csak nagypályán lehet játszani és Veszprémben is csak kispálya található. Az üzemeltetés majd a Sportváros Nonprofit Kft. dolga lesz, ha a csarnokot átadják.

Az építők, vagyis a fővállalkozó AVÉP Kft. dolgozói eddig kevéssé látványos munkát végeztek. Az alapozás és egyéb betonozási munkák fontosak, de jórészt a föld alatt zajlottak.

látványterv

Keresztény Tamás, az AVÉP Kft. projektvezetője bizakodó az építkezés ütemét illetően. Néhány csapadékos naptól eltekintve az időjárás is kedvezett a munkálatoknak. A következő fázis a talpgerendák közötti hézagok feltöltése és az úgynevezett alapvezetékek beépítése lesz. Azt követően már betonozott felületen, látványosabb szakaszába léphet az építkezés. Az elképzelések megvalósításához jelentős anyagi forrásra is szükség volt, többek között a helyi vállalkozások társasági nyereségadójuk átirányításával is támogatják az építkezést.

A programot 2016 augusztusában a sport, illetve az adópolitikáért felelős miniszter egyetértése mellett a Jégkorong Szövetség 658 millió 127.000 forinttal támogatta. A kivitelezői szerződés, amire az önkormányzat áldását adta, nettó 1,420 milliárd forintról szól. A befejezést a beruházók a 2018/19-es sportévad nyitására tervezik.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás