Erősödjön bennünk a karácsonyvárás öröme

Fotó: Györkös

Jézus a lelkünk kapuján kopogtat, ahogy az első karácsony éjszakáján József és Mária Betlehem házainak ajtaján. A Megváltó gyermek képében született, hiszen egy gyermek nem tud eltaszítani magától senkit. Azért jött, hogy újra Isten fiának szeretetében tudjunk élni. Amikor megkeresztelkedtünk, mindannyian Isten gyermekei lettünk. Ezért úgy szólítjuk őt: Atyám – szólt a hívekhez Bakos Frigyes esperes plébános az adventi koszorú utolsó gyertyájának meggyújtásakor.

Akik méltó hajlékot készítettek saját lelkükben, azok közel érzik magukhoz Jézus eljövetelét. Ez bármikor megtörténhet, amikor olyan emberekkel találkozunk, akikben felismerjük Krisztus képét. A Szentírás szerint akkor találkozunk vele, amikor észrevesszük a küszködő és szenvedő embereket, a bajba jutottakat és segítségükre sietünk. Aki egy emberrel is jót tesz – mondja Jézus a Biblia szerint – azt velem teszi.

A plébános megköszönte a történelmi egyházak képviselőinek, lelkész testvéreinek és a híveknek a négy héten át tartó együttes készülődést. Végül mindenkinek áldott szent karácsonyi ünnepeket és boldog, békés újesztendőt kívánt.

Az ünnepélyes estén karácsonyi versekkel, egyházi énekekkel teremtett meghitt hangulatot a Jézus Szíve Egyházközség és a Szent Cecília Kórus.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás