Esélyegyenlőségi Kerekasztal üzemlátogatással

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány padragi szövőműhelyében telt ház volt múlt hét csütörtökön. Két rendezvénynek is helyet adott a volt iskola épülete.

A járás településeinek polgármesterei, szociális szakemberek és érdekképviselettel foglalkozó civil szervezetek képviselői gyűltek össze, hogy az ÁROP-1.A.3-2014-0060 azonosítószámú, Együtt az esélyegyenlőségért az Ajkai Járásban elnevezésű projekt keretében megvitassák a térség foglalkoztatási helyzetét, ezen belül is a hátrányos helyzetű és megváltozott munkaképességű emberek számára biztosított munkalehetőségeket, támogatási rendszereket.

Lovas Irén, a Molnár Gábor Műhely Alapítvány intézményvezetője bemutatta a szervezet szociális-, tranzit-, és rehabilitációs foglalkoztatási lehetőségeit, és az azzal járó feladatokat. A Kerekasztalt követően pedig fórumot tartottak, ahol a résztvevő szakemberek is elmondták tapasztalataikat a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásával kapcsolatban.

Ugyanekkor érkeztek tanulmányútra a padragi üzembe az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány észak-magyarországi és dél-alföldi régiójából is szakemberek, akik hasonló foglalkoztatási programokat bonyolítanak le Debrecenben és Nyíregyházán. A résztvevők megnézték azt a paktumszerűen működő foglalkoztatási modellt, amit a Molnár Gábor Műhely Alapítvány, a RegProjekt Nonprofit Kft. és a Kristály-völgy Egyesület közösen dolgozott ki és működtet ez év januárja óta. Az Ajka Város Önkormányzata által biztosított épület két termében az Alapítvány szövödéje üzemel, másik két helyiségében a RegProjekt natúrkozmetikai üzeme és csomagoló üzeme található, ahol megváltozott munkaképességű emberek végeznek munkát és állítanak elő környezetbarát termékeket.

lgyg

gyj_kerekasztal pkut 7206
A környezetbarát termékek valamint az üzem fejlesztésére vonatkozó terveket, Varga Andrea, a Kristály-völgy Egyesület elnöke ismertette a résztvevőkkel Fotó: Györkös

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás