Estig zsugáztak

A végső hajrában (Fotó: Györkös)

Egész délutános, jó hangulatú programot nyújtott a közel ötven résztvevőnek a VIII. Civil Kártyaverseny, amit harmadik éve az elhunyt ötletgazda, Krepsz Gábor nevével fémjeleznek a szervezők. A Civil Házban tartott römi és ultiversenyen a kártyázás mellett kötetlen beszélgetésre és bónusz partikra is maradt ideje a versenyzőknek a közelmúltban.

– Mindkét kártyajáték esetében három fordulóban mérkőztek meg egymással az indulók, az úgynevezett svájci rendszer szabályai szerint – számolt be lapunknak Czingler Sándor, a rendezvény egyik lebonyolítója, versenybírája.

Römiben tizennyolcan ültek az asztalokhoz, – amit alapvetően a hölgyek kártyajátékának tartanak inkább – ennek ellenére az első két helyezést meglepő módon mégis férfiversenyzők hódították el.

Tölli László maga mögé utasította a mezőnyt ultiban (Mező Jánosné szervező is gratulált neki)

A legszerencsésebbnek Buzás László bizonyult. A második helyet Babócs Gyula gyűjtötte be, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Tóth Vendelné állhatott fel.

Az ulti versenyen harmincan vettek részt, ahol a Tölli LászlóSzabó MiklósNagy László triumvirátus keverte a legjobban a lapokat.

A vidám, kártyás összejövetelen főként a nyugdíjas korosztály képviseltette magát, lényegében mindenki ismert mindenkit, így a társaság gyorsan feloldódott, beszélgetett és élvezte az együtt töltött minőségi időt. A fordulók között vendéglátásból sem volt hiány, senki nem távozott éhesen-szomjasan a programról. Mondhatni a verseny nem is volt igazán verseny, inkább közösségépítés és élményidézés az ünnepek között, jelképes díjazással.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás