Európai Mobilitási Hét részletes programja (szept. 16-22.) – Ajka

Az Európai Mobilitási Hét számos sportolási, ismeretterjesztő és környezettudatos lehetőséget nyújt szeptember 16-22. között a város több pontján. Ajka immár harmadszor csatlakozik Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához, amelynek célja a városi szemlélet hosszú távú befolyásolása, valamint az európai polgárok egészségügyi állapotának és életminőségének javítása, környezettudatosabbá tétele.

Szeptember 16. (szombat):
Családi egészség- és sportnap (9-13.30 óráig) a Civil Házban (esőhelyszín Sportcentrum) a Védőháló projekt keretében. Reggeli torna, Acrotorna, Légtánc, Thai-Boksz, táplálkozási tanácsok és kóstoló rendszeres sportoláshoz.

Kerekezz bátran! – városi családi kerékpártúra kicsiknek és nagyoknak a TovaFutók Sportegyesület és a Hipno Downhill Racing Team szervezésében. Találkozó: az Agórán. 15.30-tól gyülekező, 16.00 indulás.

Kerékpárosok részére ingyenes kerékpár-átvizsgálás a BakonySport Kerékpárüzlet és szerviz, illetve Kerékpár-regisztráció (BIKESAFE) a rendőrség közreműködésével.

Szeptember 17. (vasárnap):
Családi biciklitúra a Sárcsi-kúthoz a Kiválók Kerékpáros Sportegyesület közreműködésével (gyülekező 8.30-kor az Agórán, indulás 9 órakor).

Gyalogtúra, a környezetbarát közlekedés népszerűsítésére az Ajkai Bánki Donát Természetbarát Egyesület közreműködésével. Indulás az Ajkai Csónakázó-tó melletti szoborcsoporttól (Stonehenge!) 9:00 órakor. Útvonal: Kórház-Táncsics utca-Szőlőhegy- Hegyháti dűlő-Ajkai hegy- Cser hegyi dűlő-Vadasása- Ajka. Táv: 10 kilométer. Szintemelkedés 100 méter. A szervezők szerint ez egy könnyű túra. Megfelelő ruházat, zárt cipő, ivóvíz, némi élelmiszer szükséges Minden sétálni vágyót szeretettel várnak 8 éves kor felett.

Szeptember 18. (hétfő):
Válts kerékpárra! – Kerékpáros oktatás az óvodákban és iskolákban.

Szeptember 19. (kedd):
Ajka Ping-Pongozik címmel 9-14 óráig ping-pong programok az iskolásoknak a Sportcentrumban

Válts kerékpárra! – Kerékpáros oktatás az óvodákban és iskolákban.

Szeptember 20. (szerda):
Válts kerékpárra! – Kerékpáros oktatás az óvodákban és iskolákban.

Közlekedésbiztonság nyugdíjasoknak a Rendőrkapitányság udvarán. Lehetőség szerint biciklivel érkezzenek a programra. Kerékpár-regisztráció, BIKESAFE

Szeptember 21. (csütörtök):
„KRESZ-FESZT”– közlekedési, baleset megelőzési kampány, Kerékpár-regisztráció, BIKESAFE az Agórán az óvodásoknak, iskolásoknak

Válts kerékpárra! – Kerékpáros oktatás az óvodákban és iskolákban.

Szeptember 22. (Péntek):  – Autómentes nap, Esélyegyenlőségi nap, Családi egészségnap, AJKA Rajtja

 • Esélyegyenlőségi nap az Sportcentrumnál, a Molnár Gábor Műhely Alapítvány által
 • Családi egészségnap – a Védőháló program által
 • Avar Ajka Nonprofit Kft. – korszerű hulladékgazdálkodásról interaktívan (járműbemutató és információcsere)
 • AJKA RAJTJA futóverseny – nevezés 14.30; futóverseny: 15.30-17.30.
 • Közben:
  – Ajkai Óriások jégkorong bemutatója
  – Játékos programok óvodásoknak, iskolásoknak
  – Kerékpárosok részére ingyenes kerékpár-átvizsgálás a BakonySport Kerékpárüzlet és szerviz, illetve Kerékpár-regisztráció (BIKESAFE) a rendőrség támogatásával
  Rajzpályázat eredményhirdetése
  Hangadók Koncert, meglepetés előadók a Hanghullám tehetségkutató műsorból
  – Rendőrség-Tűzoltóság Párviadala
  – Zárás: LGT emlékzenekar Koncertje

Szeptember 22-én a Sport utca Spar és Civil Ház közötti szakasza le lesz zárva 7 és 20 óra között.

Kérjük az ajkai lakosokat, hogy az adott napon kevesebbet autózzanak, inkább kerékpárral, busszal vagy gyalog közlekedjenek. Szeptember 22-én a helyi buszjáratokat forgalmi igazolvány felmutatásával ingyenesen vehetik igénybe az autósok!

A mobilitási hét keretében rajzverseny is lesz, amiről bővebben a www.nagylaszlovmk.hu és az www.ajkaiszo.hu oldalon tájékozódhatnak.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás