Farsangi koncert a böjtben

Fotó: Györkös

Az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar és Mazsorett Csoport Tavaszköszöntő jótékonysági koncertjét telt ház előtt tartották a vmk színháztermében február 24-én. A rendezvény teljes bevételét az Ajkai Zeneiskoláért Alapítvány részére ajánlották fel.

Szücs Krisztián karnagytól, a Zeneiskola intézményvezető helyettesétől értesült a közönség arról az igen értékes információról, hogy miért is a böjti időszakban mutatják be a farsangi koncertjüket. Rövid kutatás után a zenekar archívumában bukkantak nyomára az első írásos emléknek – ami ez esetben egy A4-es méretű meghívót jelent -, amely még a múlt századból maradt ránk. Ez alapján világossá vált, hogy egészen pontosan 1986. február 20-án volt az első farsangi koncertjük, amelyre kereken harminc forint volt a belépő.

– Szerény számításaink szerint ekkor a farsangi időszak február 16-ig tartott, ezért egyfajta hagyományőrző szándékkal tartjuk az idén is a böjt idején a koncertet – tette hozzá humorosan a zenekar vezetője.

A vidám hangulatú esten köszöntötték Utassy Istvánt, az Oktatási, Művelődési és Sportbizottság elnökét, Horváth Adriánt, a Pápa Város Fúvószenekar karnagyát, aki a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagja és Hegedűs Szabolcsot, a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekar egyesületi elnökét.

A fúvószenét a Mazsorett Csoport tagjainak bemutatója gazdagította, a táncos lányokat művészeti vezetőjük Kovács Rita készítette fel az előadásra.

Két felvonásban hallhattunk és láthattunk nagyon változatos és szórakoztató zenei programot. Többek között történelmi magyar indulót, Verdi egyveleget, az LGT-től a Zenevonatot, Szörényi-Bródy: István a király című rockopera egy részletét.

Óriási volt a siker, csaknem felrobbant a terem a tapsvihartól. A zenészek nehezen tudtak kiszabadulni a közönség „karmai közül”, akik legszívesebben le sem engedték volna őket a színpadról.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás