Félt, sírt a kislány száguldozás közben

Illusztráció

A bíróság egyebek között kiskorú veszélyeztetése miatt ítélte el azt az apát, aki életveszélyesen vezette gépkocsiját, csakhogy ráijesszen volt párájára és lányára.

A gépkocsivezetőként dolgozó N. N. házasságából 2008 nyarán gyermeke született. Egy évvel később azonban elváltak a szülők, mert annyira elmérgesedett közöttük a viszony. A kislány az anyánál maradt, a vádlott rendszeresen látogatta gyermekét. Csakhogy ezeken az összejöveteleken a 42 éves, Ajka közeli településen élő férfi trágár szavakkal szidalmazta volt párját: hülyének, agyatlannak, büdös k…nak nevezte lányuk füle hallatára. Neki meg azt mondta, hogy olyan hülye, mint az anyja. A lányka ilyenkor rendszeresen sírt, rosszul érezte magát, hányt is.

Tavalyelőtt, november közepén a vádlott felajánlotta volt házastársának és gyerekének, hogy beviszi őket Ajkára gépkocsival, ehelyett azonban a nagyszülők házához mentek. A korábban garázdaság vétsége miatt pénzbüntetésre ítélt férfi bement az idős házaspárhoz, addig az anyára és gyermekére rázárta a kocsi ajtaját.

Amikor ismét a volán mögé ült, nagy sebességgel kihajtott az udvarból, majd utasaival céltalanul autókázott a környéken. Egyre csak növelte a jármű sebességét, közben azt mondta, hogy könnyebb lenne az élete, ha neki mennének az út melletti fáknak. Utasai megijedtek, de hiába könyörögtek neki, hogy álljon meg, nem tett eleget a kérésüknek. Tovább nőtt bennük a félelem, amikor a vádlott a korányt rángatva letért az útról, majd visszarántotta a volánt. A kislány ismét sírni kezdett félelmében. Utóbb az anya elmondta, hogy a lányukat nagyon megviselték a történtek.

Az Ajkai Járásbíróság kiskorú veszélyeztetésének és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt N. N.-et másfél év börtönre ítélte, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztette. A törvényszék nem változtatott a döntésen.

(ma)

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás