FÉRFINAP Finom vacsora és apró kedveskedés

Férfiként és apaként a felelősség nem csak arra korlátozódik, hogy eltartja valaki a családját és anyagilag támogatja szeretteit. Ez már a múlt. A felelősség abban is rejlik, hogy megfelelő példát állít a gyermekei és a felnövekvő generációk elé, mint férfi/férj/apa/felettes vagy kolléga. Azért írunk erről, mert november 19-én, tehát ma van a Nemzetközi Férfinap.

A jeles alkalmat először 1999-ben tartották meg az ENSZ támogatásával. Magyarországon 2009-től szerveznek a nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket. A Nemzetközi Férfinap céljai között szerepel a férfiak és fiúk egészsége, a nemek közötti kapcsolatok fejlesztése, a nemek közötti egyenlőség elősegítése, a pozitív férfi példakép kihangsúlyozása.

A többség ennek ellenére valószínűleg még nem is hallott erről a világnapról, így nem özönlötték el a boltokat a díszes üdvözlőlapok és a vicces ajándékok, de talán nincs is szükség rájuk. Elég ha ma édesapánkat, testvérünket, párunkat vagy kollégáinkat valami aprósággal meglepjük, hiszen a szándék a fontos. Van még idő finomat főzni, sütni, vidám üzenetet írni, vagy  szimplán csak átengedni a távkapcsolót az erősebbik nem tagjainak estére. Egy kis extra kedvesség nekik is kell..

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás