Főként gyermekruhára nagy az igény

A hideg időjárás beköszönte előtt felpróbáljuk a tavalyról elrakott téli holmijainkat. A gyerekeknél gyakran előfordul, hogy kinövik a kabátot, már nyom a csizma. Ha van pénzünk újat vásárolni, akkor indulhat a boltok végigjárása. De mi legyen azokkal a holmikkal, amelyek még épek, divatosak, mégsem jók már a családban senkire?

A Vöröskereszt ajkai szervezete várja az adományokat, ugyanis nem mindenki engedheti meg magának, hogy újat vásároljon. A munkatársaktól megtudtuk, hogy főként gyermekeknek és fiataloknak való ruhákra nagy az igény, de a felnőttek és az idősebb korosztály is keres téli holmit.

Hétfőn délelőtt 9 órától délig, kedden délután 1 és 3 óra között várják a rászorulókat, de ha sürgős, például tönkrement az egyetlen csizma, akkor hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra között, pénteken 9 és 12 óra között is felkereshetik őket. Az adományokat is ekkor fogadják.

Kérik a felajánlókat, hogy csak tiszta és használható holmikat vigyenek, olyanokat, amiket ők is szívesen elfogadnának. A tíz éve a padláson zsákokban levő, divatjamúlt, vagy szakadt holmival még a nehéz körülmények között élők sem tudnak mit kezdeni. A hidegebb évszakban van igény kályhára, hősugárzóra is. A Vöröskereszt tárolni nem tudja azokat, a felajánlókat kérik, telefonon egyeztessenek, majd megkeresik a rászorulót, akinek örömet okozna.

A ruhákon túl tartós élelmiszerekkel is segíteni lehet a rászorulókat, a Vöröskereszt örömmel fogadja az ilyen jellegű felajánlásokat is.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás