Gála a szeretetről

Fotó: Györkös

A sérült diákok is kiteljesíthetik képességeiket, ha szeretettel és odafigyeléssel foglalkoznak velük hozzáértő pedagógusok és fejlesztők. A Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGyMI tanulói december 7-én tartották karácsonyi gálájukat a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központban.

A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki fellépett. Volt olyan gyerek, aki több darabban is látható volt. A programok közötti beszédekben elhangzott, hogy minden fiatal más, nem szabad összehasonlítani őket. A szakember feladata az, hogy mindenkiben felfedezze az értékeket és erősítse azt. A sérült gyerekek nemcsak a pedagógust tanítja, ők is tanítják a pedagógust szeretetre, türelemre, elfogadásra.

A rendezvényen azt is megtudhatták a vendégek, hogy minden, pár perces műsorszámban hetek, hónapok munkája van. A gála, amelyen a szülők és testvérek is részt vettek, csaknem két órás volt. A programon a gyerekek megtudták, hogy egy bolthálózat támogatásként ajándékot vitt számukra, amelyet a pénteki Molnár Gábor napon kaptak meg, amikor a rendezvény más az iskolában folytatódott.

A közelgő karácsonyra készülve meggyújtották az adventi koszorún a gyertyát, azt  követően megkoszorúzták Molnár Gábor író szobrát, majd elkezdődött a vetélkedő, amelyben az alsó tagozatosok többek között a dzsungel állatait ismerték fel, majd indián maszkot készítettek, a felső tagozatosok feladatai között  interaktív táblán titkosírás, puzzle, nyelvi, ügyességi és mozgásos programok szerepeltek. A szakiskolások ügyességi sportversenyen vettek részt. A délelőtt folyamán megérkezett a Mikulás az óvodába és az alsó tagozatosokhoz, a felsőbb évfolyamok múzeumlátogatásra indultak.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás