Gotthárd Károlyt köszöntötték

A kilencven esztendős Gotthárd Károlyt köszöntötték születésnapja alkalmából az önkormányzat munkatársai.

Karcsi bácsi Nagyalásonyban született 1926. november 22-én. A szülei mezőgazdasággal foglalkoztak, két testvére volt. A hat elemit, majd a három ismétlő osztályt is Nagyalásonyban végezte. Ezt követően inasként egy falubeli villanyszerelőhöz került, ahol kitanulta a szakmát, 1946-ban végzett.

Ezután Pápára került az ÉDÁSZ központjába dolgozni. 1948-ban bevonult katonának.

1949-től 1951-ig Ajkán, a Timföldgyárban dolgozott, majd Pápán, az építőiparban kapott munkát. Innen a devecseri Meggyeserdőre került, Nemeshanyban volt a szállása. Itt ismerkedett meg a feleségével, Ilonával. 1954-ben házasodtak össze, a mai napig együtt élnek. Két gyermekük született: Imre (1955) és Gyöngyi (1958).

1969-ben költöztek Ajkára a gyerekek iskoláztatása miatt, a Kosztolányi utcában laktak. 21 éve élnek együtt Gyöngyiékkel, mert így tudtak segíteni az unokák körül.

Két unokájuk és két dédunokájuk van.

Karcsi bácsi 1971-től nyugdíjba vonulásáig, 1987-ig az Erőműben dolgozott villanyszerelőként. Fiatalon a szabadidejében focizni szeretett, később pedig a Somlón kertészkedett a szőlőben. Manapság rejtvényfejtéssel tartja magát frissen szellemileg. A háztartási ügyeket, bevásárlást, csekkek befizetését még a mai napig is ő intézi.

Karcsi bácsi egész életében vidám természetű volt, most is szeret viccelődni. A vérnyomása kicsit magas, de nagyon odafigyel az egészségére.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás