Gyerekek köszöntötték a nyugdíjas pedagógusokat

Anyák napja és Pedagógusnap alkalmából műsorral köszöntötték a Pedagógus Szakszervezeti Nyugdíjas Klub tagjait a Fekete-Vörösmarty Általános Iskola 4. b osztályos tanulói. Felkészítő tanáraik Ludvai Dóra és Szájli Árpádné.

A Fekete-Vörösmarty Iskola 4.b osztályos tanulóinak műsora

A klubtagok kis létszámmal voltak jelen, sajnos kedvezőtlen egészségi állapotuk miatt többen nem tudtak eljönni az ünnepségre.

Minden évben felköszönti az iskola egy osztálya a nyugdíjasokat. A szép kerekre sikerült, versekből és dalokból összeállított színvonalas előadás, láthatólag komolyabb felkészülést igényelt. Virágokkal, apró ajándékokkal örvendeztették meg egymást az idősek és a gyerekek.

Ezután közösen megtekintették a pápai tévé adását, melyben Gaál Zsigmond festőművész képeinek kiállításáról tudósítottak. Riport is készült özvegyével, Gaál Zsigmondné Margit nénivel, aki szeretettel, és meleg szavakkal emlékezett vissza férje sokszínű életművére. A nyugdíjas tanárnő ma is aktív tagja a klubnak, irodalmi előadásokat tart és zsűrizést is vállal.

Vezetőjük, dr. Stolár Magdolna, arról tájékoztatta lapunkat, hogy összejöveteleiket havonta tartják, melyhez a Városi Múzeum biztosít helyet számukra. Legnagyobb problémának azt érzik, hogy nincs utánpótlás, a fiatalabbak nem csatlakoznak hozzájuk, így egyre kevesebben vannak. A következő program, amin részt vesznek, a Nyugdíjas Szabadegyetem záró ünnepsége. A városi nyugdíjas napi rendezvény a Civil Házban lesz május 31-én. Nyári elfoglaltságként szalonnasütést terveznek. Tevékenységeik között szerepel, hogy a Városi Múzeum részére gyűjtőmunkát végeznek, az első világháború századik évfordulója alkalmából. Rendszeresen tartanak előadásokat, és szerveznek kirándulásokat. Visszatérő helyszínük Magyarpolány, ahova évente ellátogatnak.

Comments

comments

Pin It

Hozzászólás