Gyerekek köszöntötték a nyugdíjas pedagógusokat

pedagogus nyklub koszontese

Anyák napja és Pedagógusnap alkalmából műsorral köszöntötték a Pedagógus Szakszervezeti Nyugdíjas Klub tagjait a Fekete-Vörösmarty Általános Iskola 4. b osztályos tanulói. Felkészítő tanáraik Ludvai Dóra és Szájli Árpádné.

A Fekete-Vörösmarty Iskola 4.b osztályos tanulóinak műsora

A klubtagok kis létszámmal voltak jelen, sajnos kedvezőtlen egészségi állapotuk miatt többen nem tudtak eljönni az ünnepségre.

Minden évben felköszönti az iskola egy osztálya a nyugdíjasokat. A szép kerekre sikerült, versekből és dalokból összeállított színvonalas előadás, láthatólag komolyabb felkészülést igényelt. Virágokkal, apró ajándékokkal örvendeztették meg egymást az idősek és a gyerekek.

Ezután közösen megtekintették a pápai tévé adását, melyben Gaál Zsigmond festőművész képeinek kiállításáról tudósítottak. Riport is készült özvegyével, Gaál Zsigmondné Margit nénivel, aki szeretettel, és meleg szavakkal emlékezett vissza férje sokszínű életművére. A nyugdíjas tanárnő ma is aktív tagja a klubnak, irodalmi előadásokat tart és zsűrizést is vállal.

Vezetőjük, dr. Stolár Magdolna, arról tájékoztatta lapunkat, hogy összejöveteleiket havonta tartják, melyhez a Városi Múzeum biztosít helyet számukra. Legnagyobb problémának azt érzik, hogy nincs utánpótlás, a fiatalabbak nem csatlakoznak hozzájuk, így egyre kevesebben vannak. A következő program, amin részt vesznek, a Nyugdíjas Szabadegyetem záró ünnepsége. A városi nyugdíjas napi rendezvény a Civil Házban lesz május 31-én. Nyári elfoglaltságként szalonnasütést terveznek. Tevékenységeik között szerepel, hogy a Városi Múzeum részére gyűjtőmunkát végeznek, az első világháború századik évfordulója alkalmából. Rendszeresen tartanak előadásokat, és szerveznek kirándulásokat. Visszatérő helyszínük Magyarpolány, ahova évente ellátogatnak.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás