Gyermekfarsang Csingerben

Fotó: Tisler

A boszorkány és az egyik Hupikék törpe vezette a játékokat a cowboy segítségével. A holló a pincérrel táncolt, az angyal a ninjával ült egy asztalnál. Gyermekfarsangot tartott a Csingervölgyért Egyesület január 27-én a közösségi házban. A bányász hagyományőrző civil szervezet minden évben meghívja a településrészen élő gyerekeket egy vidám délutánra.

A megjelenteket Gerencsér Hilda elnök köszöntötte.  Az idén is sokan öltöttek jelmezt, volt cowboy, ninja és denevérember is. A jelmezes felvonulást és bemutatkozást követően játékkal telt a délután. Az évek során kialakult, hogy a fiatalok kedvence a limbózás és a székfoglaló. A gyermekfarsang kezdete óta felnőtt egy generáció, de ez nem változott. Játékok nélkül elképzelhetetlen lenne a rendezvény. Mivel a farsangolók életkora vegyes volt, olyan ügyességi feladatokat választottak a szervezők, amelyben mindenki egyenlő eséllyel indul.

Volt többek között célba dobás, dominóból építés, újságpapíron táncolás. Minden játék után az abban résztvevők tombolajegyet kaptak. A szorgalmasok csaknem húszat gyűjthettek össze. A tombolasorsoláson tolltartót, játékokat és fődíjként  egy nagy méretű műanyag markológépet nyerhettek a szerencsések. Az egyesület következő nagy rendezvénye májusban a családi nap lesz.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás