Hamarosan ismét fűtünk

Illusztráció

A távhőszolgáltatást igénybe vevő lakások közös képviselői vagy megbízottjai akár már szeptember 15-től kérhetik a fűtést. Ha a napi átlaghőmérséklet 3 napon keresztül 12 fok alatt van, akkor automatikusan elindul a szolgáltatás, október 15-től pedig folyamatos a fűtés.

A rendszer takarékos, hőérzékelővel ellátott, ha a külső hőmérséklet 18 fok fölé emelkedik, a fűtés leáll, ha hűl a levegő, visszakapcsol. A városban 7000 lakásban és csaknem az összes közintézményben a Primer Ajka Távhőszolgáltatási Kft. biztosítja a fűtést, tudtuk meg Holczinger József ügyvezetőtől.

 

Holczinger József ügyvezető

A lakóingatlanok 20 százaléka rendelkezik termosztatikus radiátorral, a lakók helyiségenként tudják mérni a felhasznált hőmennyiséget. A távhőszolgáltatást igénybe vevők többféle fizetési módot is választhatnak. Kérhetik, hogy egész évben fizessenek, majd decemberben az éves fogyasztás leolvasása után januárban kapják meg az elszámoló számlát, vagy a fűtési idény hónapjaiban azonos összeget fizessenek és tavasszal számolják el a kifizetett és felhasznált mennyiség különbözetét, vagy befizetik az adott hónapban felhasznált hőt.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás