Három Gaál egy csapatban

Három generáció játszott együtt (Fotó: Györkös)

Sporttörténeti pillanatoknak lesznek részesei azok, akik ellátogatnak november 12-én, vasárnap fél tízkor a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központban rendezett sakkversenyre. Egy csapatban játszik ugyanis a három Gaál, a tíz esztendős korára már világbajnoki ezüstérmes Zsóka, édesapja és nagyapja.

Az ifjú bajnok egyesülete, a Tapolca VSE sakkszakosztálya, valamint  a Bányász SK Ajka jó kapcsolata révén Zsóka az idei szezonban vendégjátékosként ül asztalhoz Ajka  sakkcsapatában. Id. Gaál Sándor és Ifj. Gaál Sándor már közel 30 éve igazolt játékosa a Bányász SK Ajka szakosztálynak.

 

Kedvelt elfoglaltság a családban a sakk..

Id. Gaál Sándor elmondta, nagy álma vált valóra, hogy fiával és unokájával játszhat egy klubban. Zsóka mosolyogva, viccesen jegyezte meg: – Végre én is kritizálhatom papa és apa játszmáját a partik végeztével.

A vasárnapi megyei csapatmérkőzésen a veszprémi HEMO lesz az ellenfél.  Mihályfi Gábor, a Bányász SK Ajka sakkszakosztály vezetője és Vincze Ottó csapatvezető nagyon örült Zsóka érkezésének, mert ezáltal is népszerűsíti Ajka városában a sakkot.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás